espa pkm

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026, 5:24:10 πμ

Ελλάδα

Εξαντλήθηκε η διαθεσιμότητα των προσωπικών γιατρών στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), με αποτέλεσμα οι πολίτες να φεύγουν από τα φαρμακεία χωρίς να επιλέξουν τον προσωπικό τους γιατρό ή να πηγαίνουν σε κάποια μακρινή περιοχή ή και σε άλλο δήμο.

Με αισιοδοξία ατενίζει το αυτοδιοικητικό της μέλλον η κ. Μαρία Μανούκα, διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, όπως έγραψε σε δημοσίευσή της στο Facebook.

Σήμερα η κ.

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Την τελευταία εβδομάδα, από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2022, τα κέρδη ξεπέρασαν τα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα συνεχίσει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της, αναφέρει η ΕΛΑΣ σε σχετική ανακοίνωσή της, διαψεύδοντας δημοσίευμα που έκανε λόγο για “προσωρινό φρένο”.

 Ελεύθερους με όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 55χρονος που είχε συλληφθεί ύστερα από καταγγελία ότι προέβη σε γενετήσια πράξη σε βάρος 8χρονης, την ώρα που η ανήλικη έπαιζε με την παρέα της κρυφτό, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάστηκαν από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, περιπτώσεις κλοπών από οικίες, τις οποίες διέπραξαν δύο νεαρά αδέλφια (άντρας – γυναίκα) μαζί με συνεργό.

Άλλη μια οξειδωμένη οβίδα, η τρίτη, εντοπίστηκε στο εργοτάξιο στην οδό Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο ιδιοκτήτης και χειριστής χωματουργικών μηχανημάτων ‘Άγγελος Φρατζίδης, που εντόπισε τις τρεις οβίδες, ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως «είναι μια οξειδωμένη οβίδα 33εκ, του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην έκθεση «Θησαυροί Φιλελληνικής Ζωγραφικής» από τη Συλλογή του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολόκληρη η συλλογή των φιλελληνικών έργων του Ιδρύματος, μια μοναδική συλλογή έργων ζωγραφικής υψηλής ποιότητας που έχουν φιλοτεχνηθεί από διάσημους Ευρωπαίους ζωγράφους του 19ου αιώνα

Και τρίτη παράσυρση ανηλίκου σε μία ημέρα στη Θεσσαλονίκη με μια 15χρονη που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το θύμα της τρίτης παράσυρσης που σημειώθηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου θα παραταθεί η έκθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης «1922-2022: Κύματα προσφυγιάς – Κράματα μνήμης», στο Περίπτερο 6 (Περίπτερο των Εθνών) της ΔΕΘ