Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020, 6:28:00 πμ

Κόσμος

Ο κορυφαίος κτηνίατρος για άγρια ζώα της Μποτσουάνα απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες που διατύπωσαν οικολόγοι ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε αρκετά γρήγορα για να ερευνήσει τους ανεξήγητους θανάτους τουλάχιστον 275 ελεφάντων.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 18:00

Ποιοι είναι οι μακροβιότεροι ηγέτες παγκοσμίως

Συντάκτης: Eidisis.gr

Χθες επικυρώθηκε με ποσοστό 77.92% η συνταγματική αναθεώρηση με την ο οποία ο Vladimir Putin μπορεί να κυβερνήσει την Ρωσία και να παραμείνει στην θέση του για συνολικά 36 ολόκληρα χρόνια.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Εντός της λίστας των χωρών από τις οποίες οι αφίξεις στην Αγγλία δε θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα συμπεριλήφθηκε τελικά η Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου πρωινές δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Μία ολόκληρη εβδομάδα, από τις 25 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, διήρκεσε το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του ρωσικού Συντάγματος. Η επιμήκυνση της διαδικασίας οφείλεται στην πανδημία και κατέστη δυνατή μετά από ειδική ρύθμιση.

Θανάσης Γκαβός Λονδίνο

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου απηύθυνε έκκληση προς τους Βρετανούς πολίτες να φανούν «λογικοί» όταν ανοίξουν αύριο Σάββατο οι παμπ και να μην κάνουν κατάχρηση της νέας χαλάρωσης των περιορισμών κατά της πανδημίας.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 15:00

Nέος πρωθυπουργός της Γαλλίας ο Zαν Καστέξ

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο Ζαν Καστέξ είναι όπως ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο νέος Πρωθυπουργό της Γαλλίας μετά την παραίτηση του Έντουαρντ Φίλιπ.

Ο 55χρονος Ζαν Καστέξ, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών, προέρχεται από την γαλλική δεξιά και έχει υπηρετήσει σε ανώτατες κρατικές και κυβερνητικές θέσεις.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 12:00

Γαλλία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Εντουάρ Φιλίπ

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, η οποία έγινε αποδεκτή, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Η κυβέρνηση θα διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις μέχρι τον διορισμό της νέας κυβέρνησης.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Σε 25.000 την εβδομάδα ή 3.571 την ημέρα υπολογίζεται ο πραγματικός αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αγγλία αυτή την περίοδο με βάση δειγματοληπτικούς ελέγχους για λογαριασμό του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής.

Ρεπορταζ: Γιάννης Παλαιολόγος, Βρυξέλλες

Κορυφαίος Γερμανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διαλόγου με την Τουρκία για όλα τα θέματα που η Άγκυρα θέλει να ανοίξει με την Ευρώπη αν δεν κάνει πίσω στην παραβατική της συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και στα σχέδια της για γεωτρήσεις ανοιχτά της Κρήτης.

Έλενα Λάσκαρη

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 4,8 εκατ. θέσεις εργασίας, το μεγαλύτερο νούμερο από το 1939, που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Σελίδα 1 από 3378