Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 23:50

Κίνημα προσωπικοτήτων εναντίον του Τραμπ για τον χωρισμό οικογενειών μεταναστών

Συντάκτης:
Την οργή των προασπιστών των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός μετανάστη πατέρα, του οποίου δεν του επιτρέπεται η συνάντηση με τα παιδιά του, αν και αποφυλακίστηκε υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.


Τα παιδιά του έχουν μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Νέα Υόρκη, με τους ακτιβιστές και τους δικηγόρους να κατηγορούν την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ότι εσκεμμένα δεν προχωρά στην επανένωση των οικογενειών, παρά το γεγονός ότι επισήμως έχει μπει τέλος στο μέτρο αυτό.

Περίπου είκοσι πολιτικοί από τη Νέα Υόρκη, εκπρόσωποι της θρησκευτικής κοινότητας, ακτιβιστές και δικηγόροι απηύθυναν έκκληση να δοθεί μάχη εναντίον του Τραμπ και να καταργηθεί η αστυνομία των συνόρων ICE, σε μια συγκέντρωση μπροστά από το κέντρο υποδοχής των Cayuga Centers, στο ανατολικό Χάρλεμ, που έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της πολιτικής χωρισμού των οικογενειών μεταναστών.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του πατέρα, ενός άνδρα από την Ονδούρα, του Εκτορ, οι κόρες του ηλικίας 9 και 5 ετών παραμένουν υπό κράτηση σε αυτό το κέντρο στη Νέα Υόρκη.

Όπως επισημαίνουν οι συνήγοροί του, ο Έκτορ, που έφθασε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, προσπαθεί μάταια εδώ κι έναν μήνα να πάρει τις κόρες του, οι οποίες συνελήφθησαν και χωρίστηκαν από τη μητέρα τους, η οποία παραμένει υπό κράτηση, αφού διέσχισαν τα σύνορα Μεξικού - Τέξας τον Ιούνιο.

Ο πατέρας ήλπιζε πως θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, όμως οι υπηρεσίες μετανάστευσης, από τις οποίες πρέπει να ζητήσει την άδεια να ταξιδέψει, τον εμπόδισαν, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του, τον Μάικλ Αβενάτι.

Ο Αβενάτι, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός τους τελευταίους μήνες καθώς εκπροσωπεί την πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, έχει ιδιαίτερα δραστηριοποιηθεί σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Σήμερα, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη διοίκησή του ότι «θέλουν να συνεχίζουν να στέλνουν στρεβλά μηνύματα» λέγοντας «στους λευκούς (Αμερικανούς) ότι για να είναι επιτυχημένοι, πρέπει να στερούν από τις γυναίκες, τους μουσουλμάνους, τους μετανάστες την αξιοπρέπειά τους…».

Το κέντρο Cayuga έχει υποδεχθεί από τον Μάιο περίπου 250 παιδιά που μεταφέρθηκαν από τη μεξικανική μεθόριο, χιλιάδες χιλιόμετρα μακρύτερα, χωρίς οι γονείς τους ή οι αρχές της Νέας Υόρκης να έχουν ενημερωθεί.
Πηγή: Το Βήμα