Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν σήμερα την κινητοποίησή τους με την ελπίδα να βρουν και να ανασύρουν ζωντανούς κατοίκους που θάφτηκαν όταν κατολίσθηση έπληξε ορεινή περιοχή της Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι, σύμφωνα με το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Κόσμος
11 νεκροί από κατολίσθηση στην Κίνα – «Κούρσα με τον χρόνο» για να βρεθούν επιζώντες
Συντάκτης: Eidisis.grΣτη λύση δύο κρατών στη Μέση Ανατολή επέμειναν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ στη συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό τους
Συντάκτης: Eidisis.grΗ κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η ευρωπαϊκή πρόταση για μια ειρηνευτική διαδικασία που θα βασίζεται στη λύση των δύο κρατών και η ανάγκη να αυξηθεί η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ήταν τα θέματα που συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ σε ξεχωριστές διαβουλεύσεις που είχαν στις Βρυξέλλες με τους ομολόγους τους από το Ισραήλ, την Παλαιστινιακή Αρχή, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία.
Φρέντι Μπελέρης: Στις 24 Ιανουαρίου η δίκη του δημάρχου Χιμάρας
Συντάκτης: Eidisis.grΑναβλήθηκε η δίκη του Φρέντι Μπελέρη για τις 24 Ιανουαρίου, λόγω κωλύματος που δήλωσε μάρτυρας.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, υπάλληλος των φυλάκων, ο οποίος θα κατέθετε στη δικάσιμο της Δευτέρας ισχυρίστηκε ότι δεν είχε λάβει την απαραίτητη εξουσιοδότηση από την διεύθυνση των φυλακών, προκειμένου να μπορέσει να καταθέσει, έτσι αδυνατούσε να συμμετάσχει στη διαδικασία.
Ερυθρά Θάλασσα: Πυραυλική επίθεση σε αμερικανικό πλοίο από τους Χούθι
Συντάκτης: Eidisis.grΕπίθεση σε αμερικανικό πλοίο υποστηρίζουν ότι εξαπέλυσαν οι Χούθι, σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Υεμένης στον Κόλπο του Άντεν.
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν απόψε πως εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον του αμερικανικού φορτηγού πλοίου Ocean Jazz στον Κόλπο του Άντεν.
ΝΑΤΟ: Από μέρα σε μέρα η έγκριση της Τουρκίας για ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία
Συντάκτης: Eidisis.grΑλλάζει στάση, όπως φαίνεται, η Τουρκία σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και οι συζητήσεις πρόκειται να αρχίσουν εντός των προσεχών ημερών.
«Αργότερα εντός της τρέχουσας εβδομάδας» πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από το τουρκικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στο Bloomberg.
Ευρώπη: Μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις – Στο επίκεντρο το κόστος παραγωγής
Συντάκτης: Eidisis.grΟι αγροτικές κινητοποιήσεις επεκτείνονται όλο και περισσότερο στη Γερμανία, ενώ ανάλογο είναι το κλίμα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην κάνει πίσω και οι αγρότες δεν τα παρατάνε, όσο δεν γίνονται δεκτά τα αιτήματά τους.
Αύριο η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση
Συντάκτης: Eidisis.grΟ δικαστής που έχει αναλάβει την εκδίκαση της τελευταίας αστικής αγωγής της συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ανέβαλε τη δίκη έως αύριο, αφότου ένας ένορκος είπε πως νιώθει αδιάθετος και οι γονείς μίας από τους δικηγόρους του Τραμπ διαγνώστηκαν θετικοί στην COVID-19.
Πελέ: Η γυναίκα που λέει ότι είναι κόρη του, ζητά να γίνει εκταφή – Υπάρχει αρνητικό τεστ DNA
Συντάκτης: Eidisis.grΟ Βραζιλιάνος στη διαθήκη του έγραφε ότι μπορεί να υπάρχει ένας ακόμη κληρονόμος και είχε δεχτεί να γίνει τεστ DNA, ωστόσο πέθανε.
Παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του DNA ήταν αρνητικό, η γυναίκα επιμένει ότι είναι η κόρη του Πελέ και ζητά από το δικαστήριο να γίνει εκταφή της σορού του Βραζιλιάνου «βασιλιά» του ποδοσφαίρου ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2022.
Βραζιλία: Φοιτητής είχε τέσσερις μέρες σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι του
Συντάκτης: Eidisis.grΜία σφαίρα στο κεφάλι του είχε ένας Βραζιλιάνος φοιτητής, ο οποίος παρόλα αυτά δεν φάνηκε να πτοείται και για τέσσερις ημέρες διασκέδασε στα κλαμπ της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Facio, έναν 21χρονο Βραζιλιάνο φοιτητή, ο οποίος κατά τη διάρκεια των εορτασμών της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, είδε να τρέχει αίμα από το κεφάλι του, πιστεύοντας πως χτυπήθηκε από μια πέτρα.
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δημοσίευσε χάρτη που παρουσιάζει έξι περιοχές της Ρωσίας ως ουκρανόφωνες (ΦΩΤΟ)
Συντάκτης: Eidisis.grΈναν χάρτη που περιλαμβάνει περιοχές της Ρωσίας και τις εμφανίζει ως ουκρανόφωνες δημοσίευσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χωρίς ωστόσο να προκύπτει μέσα από αυτό το διάταγμα ότι διεκδικεί εδάφη.