Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 9:01:58 μμ
etpa
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 16:03

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων στην αερογέφυρα Πολυκάστρου

Συντάκτης:

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020  πραγματοποιήθηκε ερώτηση του Βουλευτή Νομού Κιλκίς κ. Γεωργίου Φραγγίδη  προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστα Καραμανλή για το  ζήτημα κατασκευής του  τμήματος της ΠΑΘΕ-ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε από το κόμβο του Πολυκάστρου έως τον κόμβο Χαλάστρας, ένα οδικό σημείο το οποίο έχει κοστίσει σε δεκάδες ανθρώπινες ζωές η έλλειψη ενός σύγχρονου αυτοκινη τόδρομου, που πραγματικά εξυπηρετεί τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, όσο  και των τουριστών  που εισέρχονται από τον Μεθοριακό Σταθμό των Ευζώνων.

 

 Στην ερώτηση του Βουλευτή γίνεται ιδιαίτερη  αναφορά στο   γεγονός   ότι ενώ λει τουργούν μετωπικά διόδια λίγα μέτρα πριν τον Μεθοριακό Σταθμό των Ευζώνων εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα,  θα  έπρεπε να ήταν άμεσα συνδεδεμένα με την κατασκευή του τμήματος της ΠΑΘΕ που παραμένει ανολοκλήρωτο και  συνεχίζει να εγκυμονεί κινδύνους για ανθρώπινες ζωές .

Επιπλέον ο Βουλευτής   τονίζει, ότι στον κόμβο Πολυκάστρου πραγματοποιούνται  το τελευταίο  χρονικό διάστημα  πλευρικά διόδια σε ένα επικίνδυνο δρόμο, που δεν έχει αναβαθμιστεί, πολλαπλασιάζοντας έτσι τους κινδύνους ατυχημάτων από τις επικίνδυνες  παρακάμψεις  για την είσοδο και έξοδο των οχημάτων για το Πολύκαστρο και τις γύρω περιοχές. Παράλληλα διογκώνεται η κίνηση των οχημάτων στο σημείο  εισόδου στην ΠΑΘΕ, προερχόμενα από το Μεθοριακό Σταθμό Ευζώνων.

Ο Βουλευτής  απευθυνόμενος στον Υπουργό ερωτά:

Ποιες ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για την άμεση αναβάθμιση της ΠΑΘΕ ;

Θα απαλλάξετε τους κατοίκους του Δήμου Παιονίας από την επιβολή διοδίων κατά την διέλευσή τους;