Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 6:49:19 μμ

Πολιτική

Πέμπτη, 28 Μαϊος 2020 10:57

Συλλυπητήρια ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς για Γεώργιο Αλεξόπουλο

Συντάκτης: Eidisis.gr

Για την απώλεια του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος διετέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης επί πολλά χρόνια και στέλεχος πρώτης γραμμής του κόμματος μας σε τοπικό επίπεδο εκδόθηκε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα:

Με αφορμή ορισμένα θέματα που ετέθησαν στη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα και αφορούν την τοπική μας κοινωνία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. κ. Εμμανουήλ προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Αναφορικά με την εκ νέου πρόσφατη άφιξη προσφύγων – μεταναστών σε Ξενοδοχείο εντός του Οικισμού Σ.Σ. Μουριών και της προσωρινής παραμονής τους, η Ιερά Μητρόπολη παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και προβληματισμό το γεγονός αυτό εκφράζοντας το αμέριστο ενδιαφέρον της και την πλήρη στήριξή της στην τοπική κοινωνία του Σ.Σ. Μουριών.

Αναφορά  προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση Ιωάννη και Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα Κων/νο, κατέθεσε ο βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Φραγγίδης: «Θέμα επιβίωσης, αξιοπρέπειας και ορθής λειτουργίας της Δικαιοσύνης η οικονομική στήριξη του δικηγορικού κλάδου»:

Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 12:03

Αγαθοπούλου: Κυβέρνηση προοδευτικού μετώπου από τη βάση

Συντάκτης: Eidisis.gr

"Για να κυβερνήσεις, οι κομματικές συνεργασίες είναι αναγκαίες, πρέπει όμως να είναι αποτέλεσμα κοινωνικών συγκλίσεων και δημιουργίας ενός προοδευτικού μετώπου από τη βάση, στόχος του οποίου θα είναι η μάχη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και άκρως συντηρητικές πολιτικές που προωθεί η ΝΔ.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την εντός των επομένων ημερών ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ενεργοποίηση του υφιστάμενου δικτύου φυσικού αερίου χαμηλής τάσεως, μήκους 13 χιλιομέτρων, στην πόλη του Κιλκίς.

Πραγματοποιήθηκε την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2020 από το μεσημέρι και ώρα: 12.00- έως και 20.00 ο διαδικτυακός τηλεμαραθώνιος ενίσχυσης του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ που βοηθά και στηρίζει παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειες τους.
Σε ανακοίνωση της οργάνωσης του νομού αναφέρονται τα εξής:

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο των ΕΙΔΗΣΕΩΝ του Κιλκίς, της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ν. Κιλκίς (27-5-2020)

«Πράσινο φως» άναψε ο πρωθυπουργός κατ’ εξαίρεση για να επιτραπούν οι απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη από 15 Ιουνίου αντί της 1η Ιουλίου, όπως ισχύει για όλη την Ελλάδα πλην της Αθήνας.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, με την ημερομηνία να συμπίπτει με το προγραμματισμένο άνοιγμα των χερσαίων συνόρων.

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατέθεσε στις 7 Μαΐου   2020 – με τη μορφή Αναφοράς – προς τους  κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων το έγγραφο του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς “ΒηματίΖΩ”, που περιγράφει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις υπουργικές αποφάσεις και τις ΠΝΠ με τις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία του Συλλόγου λόγω της πανδημίας.

Όλες μαζί οι δομές στην Αττική ούτε καν προσεγγίζουν το μισό από το πλαφόν 1% που όρισε η κυβέρνηση ως ανώτατο για την αναλογία μεταναστών-τοπικού πληθυσμού. Ολόκληρη η Αττική φιλοξενεί στις εφτά δομές εντός των ορίων της 8.580 πρόσφυγες και μετανάστες. Συγκριτικά με τα τουλάχιστον 4.000.000 του πληθυσμού της χρειάζονται πολλές δεκάδες χιλιάδες ακόμα για να συμπληρώσει το πλαφόν του 1%.

Σελίδα 1 από 439