Quantcast
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, 8:33:24 μμ

Πολιτική

Κοινή δήλωση των κ.κ. Γιώργου Φραγγίδη και Γιώργου Μουλκιώτη, υπεύθυνων κοινοβουλευτικών τομέων υγείας και εργασίας & κοινωνικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Σαράντα μέρες μετά τη διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα είχε λήξει το θέμα της παράτασης του προγράμματος του ΟΑΕΔ (νυν Δ.ΥΠ.Α), μέσω του οποίου εργάζονται 4000 συμβασιούχοι στην Υγεία, δυστυχώς οι συμβάσεις των εν λόγω εργαζόμενων βρίσκονται «στον αέρα». Οι συμβάσεις έχουν ήδη αρχίσει να λήγουν και η πολυαναμενόμενη υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης, δεν έχει μπει ακόμα.

Πρόγραμμα περιοδείας και επισκέψεων του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη και της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023.

Αποτελεί μεγάλη τιμή αλλά και βαριά ευθύνη η υποψηφιότητά μου στο νομό Κιλκίς.

Στο νομό που αγάπησα και αγαπώ.

Το νομό που υπηρετώ με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο όλα αυτά τα χρόνια.

Έρχονται στιγμές που νιώθει ένας άνθρωπος ότι οφείλει να προσφέρει για το καλό της κοινωνίας, για την πρόοδο, για τη δικαιοσύνη και εν τέλει για το μέλλον αυτού του τόπου.

Αυτή είναι μια τέτοια στιγμή για εμένα.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μιλάει στο Δημήτρη Δανίκα και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, αναφέρει ότι όλοι μπορούν να παρακολουθούνται από τις νόμιμες αρχές, ειδικά όσοι έχουν θέση ευθύνης και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ.

Το όνομά του βρέθηκε στην επικαιρότητα από μια παρέμβασή του για μια εκδήλωση με το προκλητικό ερώτημα «Μένουμε Ευρώπη;». Κάπως έτσι ο Γιώργος Φλωρίδης, από τα ιστορικά πρωτοκλασάτα στελέχη της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε στην πρώτη θέση των επιλογών μου. Και με την ίδια αφορμή συναντηθήκαμε να τα πούμε από κοντά.

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (1-2-2023)

Την ανάγκη να λάβει η Ε.Ε. βραχυπρόθεσμα μέτρα για την άμεση άμβλυνση των προκλήσεων που δημιούργησε η ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, η ενεργειακή και κλιματική κρίση και ο υψηλός πληθωρισμός, προκειμένου να αποτραπεί μακροπρόθεσμη ζημιά στον αγροτικό μας τομέα και στην επισιτιστική ασφάλεια  της Ε.Ε. ανέδειξε, με πρωτοβουλία του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, στο πλαίσιο συζήτησης που προκάλεσε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε..

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της περιοδείας και των επισκέψεων του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστα Αρβανίτη και της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, που περιλαμβάνει επισκέψεις στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του ν. Κιλκίς.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ομιλία της Παρθένας (Νούλας) Σαββίδου στο 1ο Συνέδριο της Ελληνικής Λύσης:

«Γεια σας αγαπητοί σύνεδροι
Χαιρετίζω τον Πρόεδρο, τους βουλευτές, τα στελέχη και φίλους της Ελληνικής Λύσης, οι οποίοι δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για επιβίωση της Ελλάδας, είτε πρόκειται για τα εθνικά μας δίκαια είτε πρόκειται για την κοινωνία και την οικονομία είτε πρόκειται για την υγεία, την παιδεία και τον Πρωτογενή τομέα.

Από πολύ νωρίς είχαμε αναφέρει πως στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ εκτός του βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη και του γιατρού Στέφανου Παραστατίδη θα συμπεριλαμβάνονται τρεις γυναίκες, τα ονόματα των οποίων μας ήταν γνωστά, αλλά τότε δεν μπορούσαμε να τα δημοσιεύσουμε.

Για μια βεβαιωμένη και ομολογημένη θεσμική εκτροπή έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο «έξι στα έξι» το οποίο είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΥπΑΑΤ  ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει εάν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και πληροφόρησης, έτσι ώστε να ξέρει από πριν ποιο αίτημα θα κάνει, για ποια πρόσωπα και τι απάντηση θα πάρει.

Σελίδα 1 από 642