Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 23:22

Γεωργαντάς προς Γεροβασίλη: Ποιοι (4) υπουργοί ζήτησαν φακέλους των υποψηφίων γ. γραμματέων από το ΑΣΕΠ;

Συντάκτης:

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα αναδεικνύει η Νέα Δημοκρατία με καθημερινές παρεμβάσεις του Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτή Κιλκίς, Γιώργου Γεωργαντά, το θέμα με τις προσλήψεις γενικών γραμματέων σε υπουργεία και τη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση.
Ο κ. Γεωργαντά με την ευκαιρία κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης προς την υπουργό κ. Γεροβασίλη στις 6 Ιουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει επανειλημμένως αρνηθεί να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε θέσει αναφορικά με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τις προκηρύξεις γραμματέων στα Υπουργεία. Μεθοδεύσεις οι οποίες οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητήσει την επαναπροκήρυξη 22 θέσεων λόγω της διαβλητής διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Μεταξύ άλλων, η κ. Γεροβασίλη αρνείται -παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας- να μας πει ποιοι είναι οι 4 Υπουργοί που παρανόμως ζήτησαν και έλαβαν τους φακέλους των υποψηφίων από το ΑΣΕΠ. Για αυτό και επανερχόμαστε με νέα επίκαιρη ερώτηση ζητώντας από την Υπουργό να σταματήσει να συγκαλύπτει τους συναδέλφους της στην Κυβέρνηση».

Το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης
Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γεωργαντάς προς: Την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης με “Θέμα: Η κυβέρνηση καλύπτει τους 4 Υπουργούς που έλαβαν τα στοιχεία των φακέλων των υποψηφίων Γραμματέων” αναφέρει τα εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Στο άρθρο 7 του ν.4369/2016 προβλέπεται η διαδικασία επιλογής Διοικητικών Γραμματέων, Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων, Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων. Αρμόδιο για τη διαδικασία αξιολόγησης των προσόντων των υποψηφίων είναι το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (Ε.Σ.Ε.Δ.), στο οποίο συμμετέχουν και τρία μέλη του ΑΣΕΠ. Το ΕΣΕΔ είναι το μοναδικό εκ του νόμου αρμόδιο όργανο για να λάβει όλες τις αιτήσεις των υποψηφίων καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία των προσόντων τους και στη συνέχεια αφού τηρηθεί η σχετική διαδικασία αξιολόγησης να προβεί στην ανακοίνωση των τριών επικρατέστερων υποψηφίων από τους οποίους επιλέγει ο Υπουργός τον Γραμματέα της αρεσκείας του.
Μετά από σχετική Ερώτηση και ΑΚΕ προέκυψε ότι το ΑΣΕΠ ύστερα από σχετικό αίτημα τεσσάρων Υπουργών τους απέστειλε αντίγραφα των στοιχείων και των προσόντων όλων των υποψηφίων Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων (σχετικό απαντητικό έγγραφο ΑΣΕΠ υπ’ αριθμ. 8945/2018/1/2018/23-4-2018).
Με βάση το άρθρο 7 του νόμου 4369/2016 , η συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής Γραμματέων στοχεύει στην «επίτευξη ενός αδιάβλητου, αξιοκρατικού και αντικειμενικού συστήματος επιλογής» και άρα γίνεται αντιληπτό ότι η οποιαδήποτε απόκλιση καθιστά τη διαδικασία διαβλητή και ακυρωτέα.
Επειδή μέχρι σήμερα αρνείστε να απαντήσετε και
Επειδή πλην των άλλων έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε και από το ίδιο το ΑΣΕΠ ερωτάσθε:
Ποιοί είναι οι τέσσερεις (4) Υπουργοί, οι οποίοι υπέβαλαν αίτημα προς το ΑΣΕΠ, και στους οποίους εστάλησαν πίνακες με τα αντίγραφα των στοιχείων και προσόντων των υποψηφίων για τις θέσεις των Διοικητικών, Αναπληρωτών Διοικητικών, Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων;