Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020, 7:04:45 μμ
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 21:36

Ξεκίνησαν τα έργα στο καμπ της Νέας Καβάλας

Συντάκτης:

Ξεκίνησαν τα έργα αναβάθμισης των συνθηκών φιλοξενίας στη δομή. Αντικατάσταση των σκηνών Ράπχολς με κοντέινερ, υποδομές για ολόκληρο τον χώρο, διπλή περίφραξη, περιμετρικός εσωτερικός δρόμος με κλειστό κύκλωμα.

 

Πριν ελάχιστες ημέρες αναρωτηθήκαμε, πως θα επιβιώσουν στις συνθήκες του επερχόμενου σκληρού μακεδονικού χειμώνα οι πρόσφυγες φιλοξενούμενοι στη δομή Νέας Καβάλας, εκείνοι που διαμένουν επί μήνες στις τεράστιες σκηνές δυναμικότητας έως 80 ατόμων.
Η απάντηση από την Πολιτεία ήρθε σχεδόν αμέσως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, ξεκίνησαν στη δομή έργα συνολικής αναβάθμισης των υποδομών και της ποιότητας διαβίωσης των μεταναστών προσφύγων καθώς και καλύτερου ελέγχου και προστασίας της εγκατάστασης.
Ειδικότερα, μετά και από ενέργειες του διοικητή της δομής Τραϊανού Τρέγκα:
Εγκαθίστανται κοντέινερ με την ολοκλήρωση των έργων υποδοχής τους για τη μεταστέγαση εκεί των προσφύγων που διαμένουν σε σκηνές, οι οποίες και θα απομακρυνθούν.
Ενισχύονται και αναβαθμίζονται οι υποδομές στο υπόλοιπο τμήμα της δομής ώστε τα υφιστάμενα κοντέινερ να απομακρυνθούν από τον αεροδιάδρομο.
Ύστερα από την ολοκλήρωση των έργων η δομή θα μειωθεί τόσο ως προς τη μέγιστη δυναμικότητά της -σήμερα είναι 2000 και θα περιοριστεί σε 1600 - όσο και ως προς τον χώρο που καταλαμβάνει.
Ένα ενδιαφέρον ακόμα στοιχείο του όλου έργου αποτελεί η εγκατάσταση διπλής περίφραξης ΝΑΤΟϊκού τύπου με εσωτερικό περιμετρικό δρόμο πλάτους 4 μέτρων ανάμεσα στις δυο περιφράξεις για την καλύτερη προστασία της δομής με περιπολίες και κλειστό σύστημα βιντεοσκόπησης.
Άργησαν επί χρόνια να δημιουργήσουν οργανωμένη όχι μόνο στα λόγια δομή. Θα επανέλθουμε όταν εγκατασταθούν τα νέα κοντέινερ, ολοκληρωθεί η περίφραξη και συρρικνωθεί η δομή.