Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020, 10:52:16 πμ
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 22:08

Λαϊκή Συπείρωση Παιονίας:«Για την αξιοπρέπεια των δημοτών»

Συντάκτης:
Organtzis-Akindinos
«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, η Λαϊκή Συσπείρωση, αφουγκράζοντας την αγωνία του λαού της Παιονίας και σε μια ύστατη προσπάθεια να διασώσει ό,τι απέμεινε από την αξιοπρέπεια των συνδημοτών μας,κατέθεσε στο σώμα ψήφισμα που αφορούσε την εργασιακή εφεδρεία, τα νέα χαράτσια της κυβέρνησης και τα προβλήματα στα σχολεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Ακίνδυνο Οργαντζή.
«Τραγική σύμπτωση και ειρωνεία της τύχης η προσπάθεια του Δημάρχου να διασώσει την δική του αξιοπρέπεια, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την γνωστή υπόθεση «Κολίμπρι». 
Με περίσσεια κυνικότητα και αδιαφορία το Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμο αρνήθηκε τον διάλογο επί των θεμάτων του ψηφίσματος ως ανεπίκαιρα και ανεδαφικά. Μάλιστα, για την κ. Λιάρτση «κομματικά μανιφέστα», όπως χαρακτήρισε το ψήφισμα, δεν έχουν καμία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η κ. Λιάρτση προφανώς δεν θεωρεί τοπικού χαρακτήρα προβλήματα την αφαίμαξη των λαϊκών εισοδημάτων, την έξαρση της ανεργίας και το αβέβαιο μέλλον των εργαζομένων της περιοχής. Θέματα τοπικού χαρακτήρα και άξια δημοσίου διαλόγου για την ίδια είναι η αξιοποίηση των προϊόντων εκσκαφής (μπάζα), που θα παραχθούν από έργο Α.Π.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή, υπέρ των οικοπεδούχων βιομηχάνων-βιοτεχνών στο ΒΙ.ΠΑ. Πολυκάστρου, όπου διατηρεί και η ίδια την επιχείρησή της και τα οποία παραχωρήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο επί πινακίου φακής.
Ένα άλλο θέμα στο οποίο υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ήταν το πώς θα διατεθεί προς την Α/βάθμια και Β/βάθμια Σχολικής Επιτροπή το αστρονομικό ποσό των 60.281,38 € για το προσεχές τρίμηνο, για την κάλυψη των αναγκών 32 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (241 € για καθένα από τα 132 τμήματα) και 109 αίθουσες, 9 γυμναστήρια, 45 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας και εργαστήρια επιφάνειας 18.995τ.μ. περίπου στην Δευτεροβάθμια. Το ποσό αυτό είναι μειωμένο κατά 1/3 σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη πίστωση και όλα αυτά εν όψει χειμώνα. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην υποχρέωση των Δήμων με την νέα χρονιά να μεταφέρουν τους μαθητές, χωρίς καμία εγγύηση για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων.
Η κυβέρνηση μέσω του Καλλικράτη έχει προ πολλού κηρύξει τον πόλεμο στα φτωχά λαϊκά εισοδήματα και οι δημοτικοί σύμβουλοι-εκπρόσωποι του λαού, δυστυχώς, αντί να τους υπερασπιστούν, δίνουν καθημερινά εξετάσεις και πειστήρια στη ικανότητα διαχείρισης της κρίσης, δίνοντας έτσι χρόνο στην κυβέρνηση και στο κεφάλαιο να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.
Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιο το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης όπως κατατέθηκε στον Πρόεδρο και το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να βγάλει ο αναγνώστης τα συμπεράσματα του και να διαπιστώσει ποιος τηρεί υπεύθυνη στάση εδώ που φτάσαμε και ποιος όχι.

Ψήφισμα
«Με την είσοδο της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ. και με την παράλληλη συμφωνία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο περιβόητο μνημόνιο και με πρόσφατο το «μεσοπρόθεσμο», διαπιστώνεται έντονα, όλο και περισσότερο, μια επέλαση στα πενιχρά εισοδήματα της λαϊκής οικογένειας και των εργαζομένων, με βάρβαρα φορομπηχτικά μέτρα, με άγριες μειώσεις μισθών και συντάξεων, με περικοπές δαπανών στην παιδεία και την υγεία, με αποτέλεσμα την πλήρη αποδιάρθρωση τους στο όνομα της περιβόητης κρίσης.
Μια κρίση, που όπως γνωρίζουμε όλοι, την δημιούργησε το κεφάλαιο με την συσσώρευση του πλούτου σε λίγα χέρια και καλείται να την πληρώσει ο ελληνικός λαός με τις όποιες θυσίες.
Γινόμαστε καθημερινά, όλο και περισσότερο, μάρτυρες μιας τραγικής χρεοκοπίας της λαϊκής οικογένειας, βιώνουμε κυριολεκτικά την ανεργία, την φτώχεια, τον μαρασμό, που σκόπιμα μας επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την συναίνεση της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ κατ’ εντολή του Δ.Ν.Τ. και του μεγάλου κεφαλαίου.
Φέτος ξεκίνησε μια σχολική χρονιά για τα παιδιά μας με συγχωνεύσεις σχολείων, χωρίς ειδικότητες δασκάλων, χωρίς βιβλία, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες λειτουργίας.
Τα έκτακτα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση, που γίνονται καθεστώς για πολλά χρόνια έχουν φέρει σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες.
Η εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, είναι το τερατώδες εφεύρημα της κυβέρνησης με την συναίνεση της ΝΔ, με ορατό τον κίνδυνο να μείνουν χιλιάδες εργαζόμενοι το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς δουλειά στην ουρά της ανεργίας.
Κύρια ο στόχος είναι το ξεκλήρισμα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τους οποίους ήδη έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου. Άλλωστε αυτόν τον ρόλο καλείται να παίξει ο «Καλλικράτης».
Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέσα από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο είναι καθαρή.
Δεν δεχόμαστε καμία εργασιακή εφεδρεία, κανένας εργαζόμενος στο δρόμο της ανεργίας. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς αποδοχές, ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και στην αυτοδιοίκηση να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Επειδή το φαινόμενο της εργασιακής εφεδρείας ενδέχεται να διαπιστωθεί και στον Δήμο Παιονίας, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ θα πρέπει ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο να αναλάβει την ευθύνη, με ελάχιστη υποχρέωση να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον Δήμο.
Να σταθούμε στο πλευρό τους αγωνιστικά-διεκδικητικά, ώστε να αποτρέψουμε την εργασιακή εφεδρεία, για να μην τους στερήσουμε το δικαίωμα στην δουλειά και στην ζωή.
Κανένας εργαζόμενος «ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ» και μάλιστα σε καιρούς που οι Δήμοι στερούνται οργανικές θέσεις και την ίδια στιγμή προσλαμβάνουν αθρόα εργαζομένους με δίμηνες συμβάσεις εργασίας.»
Αυτά είναι για την Λαϊκή Συσπείρωση τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και είναι υποχρεωμένοι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να τα αναδεικνύουν. Καμία αυταπάτη για τον ρόλο τους. Καμία ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν μαγικές λύσεις που θα συμβιβάσουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενος. Η εργατική τάξη να πιστέψει ξανά στην δύναμη της, να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που εμπιστεύτηκε μέχρι σήμερα και να παλέψει για την ανατροπή του μεγάλου κεφαλαίου και των υπερασπιστών τους».