Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:18:42 μμ
Τετάρτη, 12 Μαϊος 2010 16:00

10η Πανελλήνια Συγκέντρωση Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας στο Περιστέρι

filoi_ipasias


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στις 7-8 και 10 Μαΐου, η 10η Πανελλήνια Συγκέντρωση Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας, στο δημοτικό διαμέρισμα Περιστερίου του Δήμου Γαλλικού, που διοργάνωσε άρτια για μια ακόμη φορά ο Ιππικός Σύλλογος Περιστερίου «R7». Την πρώτη ημέρα, μετά την υποδοχή και τακτοποίηση των προσκεκλημένων εντός του περιφραγμένου χώρου, ακολούθησε στον χώρο της κατασκήνωσης ένα  karaoke party. Το Σάββατο 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι κεντρικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, το πρωί πραγματοποιήθηκε μια μικρή περιήγηση 15 χλμ στη γύρω περιοχή, ενώ στην συνέχεια, στις 16:30 μ.μ. διεξήχθησαν ιππικά αγωνίσματα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που σκοπό έχουν όχι μόνο την διασκέδαση αλλά και την καλύτερη γνωριμία με το άλογο.
Τα είδη των αγωνισμάτων ήταν: το Cross Country, τα Βαρέλια, η Ανόρθωση, η Οπισθοπορεία,  η  Αμαξοδήγηση, το καλύτερο στόλισμα, και η καλύτερη συνεργασία. Όλα τα αγωνίσματα βραβεύτηκαν από κύπελλα, αναμνηστικά, πλακέτες και διάφορα δώρα ιππασίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, πριν ξεκινήσουν τα αγωνίσματα η Ελληνική Ομάδα διάσωσης πραγματοποίησε μια ολιγόλεπτη επίδειξη που αφορούσε την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση πτώσης από το άλογο.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν χωρίς προηγούμενο και το σύνολο των διαγωνιζομένων ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Μεταξύ των παρευρισκομένων, που απόλαυσαν το θέαμα, ήταν και ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γιώργος Θεοδωρίδης, ο οποίος συνεχάρη όλους τους διοργανωτές για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων και επισήμανε την συμβολή της διοργάνωσης αυτής στην ανάδειξη και προαγωγή του υγιούς αθλητικού πνεύματος.
Η όμορφη ημέρα τελείωσε με το καθιερωμένο γλέντι στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου ο κόσμος διασκέδασε με άφθονο φαγητό και ποτό. Στο γλέντι παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς Τερζίδης Δημήτριος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Κιλκίς Φωτιάδης Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι Σβέρκος Κων/νος και Χωλίδης Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Τονικίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μάλγαρης Στ. και Λαγκάνης Δ. και ο Πρόεδρος Τ.Σ. κ. Ναζλόγλου Ι..  
Ο πρόεδρος του Ιππικού Συλλόγου Περιστερίου κ. Κότταρης Κων/νος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους, διότι όπως είπε με την παρουσία τους συμβάλλουν στην επιτυχία της εκδήλωσης και απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στον Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο Γαλλικού, σε ένδειξη αναγνώρισης της στήριξης που παρέχει ο Δήμος Γαλλικού.
Η 10η Πανελλήνια Συγκέντρωση Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας ολοκληρώθηκε για τους ιππείς την Κυριακή 9 Μαΐου, με τη διαδρομή 25χλμ. στα Δημοτικά Διαμερίσματα  Φαναρίου και Καμπάνη, καθώς και στο Δασύλλιο του Εξαμιλίου.