Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024, 8:25:20 μμ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009 14:26

11α Ταξιάρχεια Γερακώνας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Oι Ταξιάρχες" Γερακώνας διοργάνωσε πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορηγό το Δήμο Γουμένισσας.
Λαμπρός ήταν ο εορτασμός και εντυπωσιακή η προσέλευση και παρουσία του κόσμου, για ακόμη μια χρονιά στα 11α Ταξιάρχεια. Ανήμερα της γιορτής των Ταξιαρχών (5/9/2009) πραγματοποιήθηκε εσπερινός και αρτοκλασία στο προαύλιο της εκκλησίας, χοροστατούντος του  Αρχιμ. Νικόδημου.  Ακολούθησε περιφορά της εικόνας στους δρόμους της Γερακώνας παρουσία του βουλευτή του Ν. Κιλκίς Γεωργίου Φλωρίδη, των αντιδημάρχων Μαρίας Παλάνης και Γεωργίου Θεοδωρίδη, του προέδρου του Δ.Σ. Γουμένισσας Αντώνιου Σαμαρά της μειοψηφούσας αρχής της Γουμένισσας και δημοτικών συμβούλων.


Ο Σύλλογος τίμησε και προσέφερε εικόνα των "Ταξιαρχών" στον εφημέριο του χωριού Π. Βαρθολομαίο, για τη μεγάλη του προσφορά στην ενορία τους και στο ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου κ. Γεώργιο Κορεξενίδη.
Με την παρουσία του τίμησε τα Ταξιάρχεια και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κων/νος Κιλτίδης ενώ πολύς ήταν ο κόσμος και κυρίως νέοι, που γλέντησαν με το λαϊκοποντιακοδημοτικό πρόγραμμα στο προαύλιο του σχολίου του χωριού.
Συγχαρητήρια στα παιδιά του συλλόγου που εργάσθηκαν ακούραστα εξυπηρετώντας όλους, στον πρόεδρο του χωριού Δημήτριο Τσιναρίδη και στον πρόεδρο του συλλόγου Ευστράτιο Αλαντζίδη.
www.goumenissa.eu