Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, 3:52:02 πμ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2009 15:46

31α «Αξιουπολίτικα»

Μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για την ποιότητά τους κατόρθωσαν να αποσπάσουν τα 31α «Αξιουπολίτικα», που διοργανώνονται στο πλαίσιο της πανήγυρης του ιερού ναού Αγίου Φανουρίου.
Ένας θεσμός καθιερωμένος στην συνείδηση όχι μόνον των κατοίκων της Αξιούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Όχι τυχαία, καθώς συνδυάζουν εκδηλώσεις πολιτιστικού και αθλητικού  περιεχομένου με την συμμετοχή διαφόρων φορέων και συλλόγων της πόλης  με την συνδρομή του δήμου που προωθούνται και υλοποιούνται, εκτός των  άλλων, από τα τμήματα ζωγραφικής, χορού, μπαλέτου, μουσικής (με τη φιλαρμονική του  δήμου) της θεατρικής ομάδας του, αλλά και των αθλητικών συλλόγων της Αξιούπολης, όπως και άλλων περιοχών με παραστάσεις για ενηλίκους και παιδιά.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, ποιοτικά μουσικά  αφιερώματα με συναυλίες όπως της Ξανθίππης Καραθανάση, με χορευτικές παραστάσεις όπως του συγκροτήματος «ACIDEL» από την περιοχή Buchkiria της Ρωσίας, με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως τα Ιωάννινα και η Κρήτη.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, όπως δήλωσε η δήμαρχος Σόνια Συμεωνίδου μιλώντας κατά την έναρξη των εκδηλώσεων, ότι τα «Αξιουπολίτικα» αποτελούν «αναπόσπαστο κεφάλαιο της ζωής μας, που πάνω του χτίζουμε τις σχέσεις μας και επικοινωνούμε». Και γι’ αυτό, όπως συνέχισε, «η δημοτική αρχή αγκαλιάζει και στηρίζει  όλες τις μορφές του πολιτισμού, διότι αποτελούν αφορμή ανάπτυξης και  προστιθέμενη αξία στην ποικιλότροπη ανάδειξη του δήμου». Ακόμη, κατά την διάρκειά τους είχαμε και δύο βραβεύσεις δημοτών για την συνεισφορά του στον  τομέα της απασχόλησης και της κοινωνικής προσφοράς γενικότερα.
Τέλος, είχαμε τη βράβευση των Μπούρδη Πέτρου, Παπαρίδη Γεωργίου και της Γεωργίτσαρου Σοφίας, φανατικών «βιβλιοφάγων» με το βραβείο «Άννα Οικονόμου» που καθιέρωσαν από πέρσι το ζεύγος Δημητρίου και  Άννας Οικονόμου, δωρητές της δημοτικής βιβλιοθήκης στον δήμο μας.