Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Μαϊος 2018 23:23

Αδιαχώρητο στην ομιλία του Φιλόθεου Φάρου στην ΤΕΧΝΗ

Συντάκτης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Εταιρίας Κιλκίς-ΤΕΧΝΗ, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο της Κάτω Ποταμιάς, φιλοξένησαν την Κυριακή 6 Μαίου 2018 στην αίθουσα της Τέχνης “Μανόλης Ανδρόνικος”, τον ιερέα, ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Φιλόθεο Φάρο.
Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία  και δυστυχώς πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφεραν καν να εισέλθουν στο χώρο λόγω της πολυκοσμίας.

 

Άνθρωποι από όλες τις ηλικίες έφθασαν από πολύ νωρίς με σκοπό να γνωρίσουν την ισχυρή αυτή προσωπικότητα και να βρεθούν σε ανοιχτό διάλογο με έναν τόσο ξεχωριστό άνθρωπο, ο οποίος μολονότι είναι 88  χρονών, δέχτηκε την πρόσκλησή μας και μας τίμησε με την παρουσία του.
Η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Τέχνης και  ο εκθεσιακός χώρος της  έγιναν μάρτυρες του εμπνευσμένου λόγου του πατέρα Φιλόθεου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Φιλόθεος Φάρος κατάφερε να κρατήσει σε επαγρύπνηση όλο αυτό το κοινό,  χωρίς παράπονα για τη δυσφορία που προέκυπτε λόγω του πλήθους.
Ανατρεπτικός, περιεκτικός αλλά και ταυτόχρονα καίριος σε όσα έλεγε, αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τη σύγχρονη κοινωνία. Έννοιες όπως η οικογένεια, η θρησκεία, ο έρωτας, ο άνθρωπος για αυτόν αποκτούν άλλη όψη, μακριά από προκαταλήψεις και μισαλλοδοξίες. Απαλλαγμένος από τα κοινωνικά στερεότυπα, μίλησε για τις σχέσεις των ανθρώπων με τον Θεό, έθιξε κοινωνικά φαινόμενα που ταλανίζουν την εποχή μας, όπως αυτό του ακραίου εθνικισμού, της παραβατικότητας αλλά και της ενδοοικογενειακής βίας.