Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:35:22 πμ
Τρίτη, 18 Μαϊος 2010 16:39

Αφιέρωμα στη Μητέρα

mitera


Εντυπωσιακή ήταν κι εφέτος η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Ρύζια προς τιμήν της Μητέρας, «Της καρδιάς της ανθρωπότητας» όπως χαρακτηριστικά είπε κάποτε ο Βίκτωρ Ουγκώ, την Κυριακή 9 Μαϊου 2010. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του σχολείου. Στην αρχή η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Λέρη Αντωνίου Γιαννούλα, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «Μητέρα-Παιδί-Οικογένεια». Στη συνέχεια η νηπιαγωγός κα Αρχοντούλα Καλαθέρη μαζί με τους μαθητές του Νηπιαγωγείου ύμνησαν τη Μητέρα με όμορφα ποιήματα και συγκινητικά τραγούδια.
Ποιήματα επίσης απήγγειλαν οι κυρίες Μαρία Τζώγλη και Μαριάνθη Κεραμέα, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κα Λίνα Μπερμπερίδου.
Η γιορτή πλαισιώθηκε με παραδοσιακά τραγούδια που ερμήνευσε η χορωδία του συλλόγου, την οποία συνόδευσαν οι αυτοδίδακτοι μουσικοί, ο κ. Νικόλαος Φάνης στο βιολί και ο κ. Δημήτρης Δεμερτζής στο μπουζούκι. Ο ιεροψάλτης κ. Γιάννης Τσακιρίδης με την μελωδικότατη φωνή του τραγούδησε με μοναδικό τρόπο παραδοσιακά τραγούδια.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι κυρίες του συλλόγου προσέφεραν κεράσματα και μοίρασαν όμορφα λουλούδια σε όλους τους παρευρισκομένους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ιερέας του χωριού πάτερ Δημήτριος Κολιόζης, η Δήμαρχος κα Σόνια Συμεωνίδου, η αντιδήμαρχος κα Εβελίνα Πολιτίδου, ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Ρυζίων κ. Κων/νος Χατζηαγγελίδης πολλοί κάτοικοι του χωριού και φίλοι του συλλόγου.