Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 7:04:24 μμ
etpa
Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 19:24

Αλληλεγγύη στον Συνάνθρωπο. Μέγα το περίσσευμα της Αγάπης των ανθρώπων της Ευρωπού

Συντάκτης:

Είναι πέντε γυναίκες με καταγωγή από τον Ευρωπό οι οποίες πρωταγωνιστούν στο ευγενές άθλημα της Αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο.

Στους καιρούς της πανδημίας του ιού και της ανέχειας. Είδαν και ένοιωσαν τον πάσχοντα συνάνθρωπο και δεν αρκέστηκαν σε λόγια συμπόνιας.

 

Συν-κινήθηκαν και απευθύνθηκαν σε όσους μπορούσαν να βοηθήσουν.
Κι ώ του θαύματος: Η αγάπη αγάπη γεννά. Και το περίσσευμα της αγάπης των ανθρώπων, από τον απλό γείτονα έως τον επιχειρηματία αποδείχθηκε μέγα.
Και οι πέντε γυναίκες του Ευρωπού κάνουν ήδη θαύματα. Παρέδωσαν μεγάλη ποσότητα τροφίμων στο Κοινωνικό παντοπωλείο Παιονίας. Πόσο μεγάλη; Ενημερώνει η πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Παιονίας, Ελένη Λιακοπούλου, στην ευχαριστήρια ανάρτησή της:

Εκ μέρους του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Παιονίας, ευχαριστώ θερμά την ομάδα πολιτών Ευρωπού "ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΆΝΘΡΩΠΟ»
για την εθελοντική τους δράση με την οποία κατάφεραν να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με σκοπό τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.
Συγκεκριμένα κατάφεραν να συγκεντρώσουν:
300 γιαούρτια, 100 μικρογεύματα, 100 ταραμοσαλάτες, 500 κιλά ρύζι, 180 κιλά μακαρόνια, ελαιόλαδο, φακές, βαζάκια με ελιές, υγρό πιάτων, σκόνη πλυντηρίου και χαρτί υγείας, ενώ αναμένονται επιπλέον, 250 σακουλάκια κατεψυγμένα λαχανικά.
Ο ανθρωπισμός, η αγάπη, η αλληλεγγύη και η κοινωνική μέριμνα ας γίνουν Έννοιες -Σύμβολα της εποχής μας και ας μας οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες, γεμάτες χαμόγελα, αναφέρει.
Και η ευαισθησία στην ανέχεια που βιώνουν οικογένειες και ανήμποροι δεν εκδηλώθηκε άπαξ. Οι γυναίκες του Ευρωπού συνεχίζουν: Σήμερα Σάββατο οαραδίδουν σε εφτά δημοτικούς συμβούλους συνολικά 35 δέματα για να τα διανείμουν στα χωριά της Παιονίας. Και συγκέντρωσαν ήδη 25 ακόμα δέματα για να τα διανείμουν οι ίδιες στον Ευρωπό.
Και συνεχίζουν… όσο η χρεία τες κουρταλεί.

Κι όποιος θέλει να συμπράξει στο θεάρεστο έργο τους και να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στη συντονίστρια της Κίνησης Πολιτών Ευρωπού «Αλληλεγγύη στον Συνάνθρωπο». Φωτεινή Αρσλανίδου, Συντονίστρια, τηλ. 6973329132

 

Πολίτες Ευρωπού:

Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο
Ευχαριστήρια επιστολή
Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες σε όλους εσάς που προσφέρατε τρόφιμα και στηρίξατε πάρα πολλές οικογένειες της περιοχής του Δήμου Παιονίας .
Σας ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά και την αγάπη σας.
Θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες απευθύνουμε προς εκείνους τους επιχειρηματίες οι οποίοι στους δύσκολους καιρούς όπου η οικονομική ευρωστία των επιχειρήσεων τους πλήττεται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, η έμπρακτη αλληλεγγύη τους αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής ευθύνης κι ευαισθησίας και άξια θαυμασμού.
Η άμεση και διακριτική ανταπόκριση τους  ήταν σημαντική. Τα είδη που οι εταιρείες τους μάς  προσέφεραν αγαθά πρώτης ανάγκης  διατέθηκαν στο Κοινωνικό  Παντοπωλείου του Δήμου Παιονίας για 50 οικογένειες.
Ελπίζουμε πάντα να τους  έχουμε στο πλευρό μας και να είναι πάντα πολύτιμοι  αρωγοί  στις προσπάθειες που καταβάλουμε.
Σ αυτήν την κρίση του κορονοϊού είμαστε Όλοι Μαζί για να αντιμετωπίσουμε την κοινή απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα!!!
Χρόνια Πολλά
Το 2021 να φέρει Ελπίδα - Υγεία  - Αισιοδοξία -Κοινωνική  και Επιστημονική  αλληλεγγύη 
Πολίτες Ευρωπού «Αλληλεγγύη στον Συνάνθρωπο».