Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 9:39:34 πμ
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:53

Ανάδειξη Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Στην παρουσίαση «πακέτων» εκπαιδευτικών διαδραστικών πολυμεσικών εφαρμογών, σε συνδυασμό με την βιωματική προσέγγιση των συλλόγων του μουσείου φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης και την ομαδική εργασία, προχώρησε κατά την διάρκεια σχετικής ημερίδας, που πραγματοποίησε την Τρίτη 2/12/08, ο δήμος Αξιούπολης σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.


Μία εργασία, η οποία αποτελεί μέρος του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδος-FYROM  INTERREG 3, με τίτλο «ολοκλήρωση και ανάδειξη του τομέα της πανίδας του μουσείου φυσικής Ιστορίας της Αξιούπολης, σύνδεσή του με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και μεταφορά τεχνογνωσίας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην FYROM.
Στο πλαίσιο της ημερίδας είχαμε την παρουσίαση στους παρευρεθέντες που στην συντριπτική πλειοψηφία τους ήσαν εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, του εκπαιδευτικού προγράμματος του μουσείου και την σύνδεσή του με το αναλυτικό πρόγραμμα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από πλευράς της επίκουρου καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αιγίου Μαρίας Οικονόμου.
Στην αντίστοιχη των εκπαιδευτικών διαδραστικών εφαρμογών για την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προγράμματος την παρουσίαση του ιστιοτόπου και της εφαρμογής του σταθμού πληροφόρησης του μουσείου έκανε η λέκτωρ Δάφνη Οικονόμου.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Γευγελής Ντράγκασλαβ Ντέλεφ, που αναφέρθηκε στην σημασία του διασυνοριακού προγράμματος για την συνεργασία και ανάπτυξη της περιοχής των δύο διασυνοριακών δήμων Αξιουπόλεως και Γευγελής, και η σχολική σύμβουλος Εύη Εμμανουηλίδου, που αναφέρθηκε σε αυτό που προσφέρει στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών σε θέματα γνώσης και ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης η διάρθρωση και τα μέσα που διαθέτει πλέον το μουσείο φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης.
Χαιρετισμό απηύθυνε και η δήμαρχος Αξιούπολης Σόνια Συμεωνίδου, η οποία, αφού ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνο Τριαρίδη, που επί θητείας του χρηματοδοτήθηκε το έργο, τον Στέλιο Παπαδημητρίου και Σωφρόνη Μπαξεβάνη που συνετέλεσαν στην δημιουργία του μουσείου, αλλά και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον στόχο της δημοτικής αρχής σε σχέση με την επίσκεψη των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζοντας τα εξής: «Στόχος μας είναι η επίσκεψή σας στο μουσείο να είναι μία επικοδομητική εμπειρία, πηγή γνώσεων και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διότι πιστεύουμε, ότι μέσα από την εκπαίδευση και το παιχνίδι μπορούμε να δημιουργήσουμε, που θα μας ακολουθούν σε όλη μας την ζωή, που θα γίνουν τρόπος ζωής».
Εκτός από τους προαναφερθέντες, την ημερίδα παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής νομάρχης Χρήστος Γκουντενούδης, ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Θωμάς Αποστόλου, ο προϊστάμενος του γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γουμένισσας Διονύσιος Τσιφτσόπουλος και ο διοικητής του 591 ΤΠ αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Καλαμποκάς.
Η ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του μουσείου φυσικής ιστορίας Αξιούπολης είναι www.axioupolis-nhm.gr , e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , τηλ. 2343031656.