Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 10:26:15 πμ
Τρίτη, 17 Μαϊος 2011 13:01

Αυγοτσούγκρισμα «Ακριτών»

augotsougkrisma-akriton
Το Σάββατο 7 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο διασκέδασης «Νότες», στο Πολύκαστρο, η ετήσια πασχαλινή εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες» – Αυγοτσούγκρισμα 2011. Η παρουσία του κόσμου ήταν σημαντική για μια ακόμη φορά. Η βραδιά άρχισε με την ψαλμωδία του «Χριστός Ανέστη» από όλους τους παραβρισκόμενους με τη βοήθεια του πανοσιολογιότατου πατέρα Δωρόθεου. Στο διαγωνισμό αυγοτσουγκρίσματος που ακολούθησε νικητής αναδείχθηκε ο χορευτής του μεσαίου χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας Π. Χαρτοματσίδης, ο οποίος και κέρδισε δώρο που ευγενικά προσέφερε το κατάστημα «BOUQUET DI FIORI». Στη λαχειοφόρο αγορά, τρεις τυχεροί κέρδισαν ισάριθμα αρνιά, προσφορά των Γ. Αμανατίδη, Α. Παπαχρήστου και Λ. Σκαντζούρη.
Η βραδιά συνεχίστηκε με την παρουσίαση του μικρού και του μεσαίου χορευτικού τμήματος του Συλλόγου. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Χριστόφορου Απατσίδη.
Στην εκδήλωση προσφέρθηκε το ποντιακό έδεσμα ο ΠΟΥΡΜΑΣ που ετοίμασαν το γυναικείο τμήμα του Συλλόγου μας σε συνεργασία με γυναίκες από τους οικισμούς Πλατανιά και Μεταμόρφωση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Δωρόθεος, ο δήμαρχος Παιονίας Α. Λαπόρδας, ο βουλευτής του νομού Κιλκίς Θ. Παραστατίδης, ο αντιπεριφερειαρχης Χ. Γκουντενούδης, οι αντιδήμαρχοι Παιονίας Κ. Σιωνίδης και Δ. Κουλίνας, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας-Θεσσαλίας Κ. Ξανθόπουλος, και το μέλος Θ. Αυγίδης, ο Ταξίαρχος της 33 ΜΚ Ταξιαρχίας κ. Ζυμπερδίκας, ο πρόερδος της ΔΕΥΑ Θ. Απουσίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Συμεωνίδης, Ι. Ίγγιλης, Χ.Δραγανίδης, Κ. Κούπανη, ο πρώην δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Ε. Χαμουρούδη, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γ. Περπερίδης και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης, τις γυναίκες που συμμετείχαν στη βαφή των αυγών και στην προετοιμασία των εδεσμάτων, τα μέλη της νεολαίας που ανέλαβαν την εξυπηρέτηση των παρισταμένων και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της παραπάνω εκδήλωσης.