Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 2:01:25 πμ
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 07:57

Δραστηριότητες Συλλόγου“Αγίου Τρύφωνα” Γουμένισσας

Συνεχίζοντας την λαϊκή παράδοση, τα ήθη και έθιμα, τον πολιτισμό και την ιστορία ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Επιμορφωτικός Σύλλογος “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας, συμμετείχε σε μία σειρά εκδηλώσεων πανελλαδικά, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία, που για μια ακόμη φορά δικαίωσαν τη φήμη του.
Έτσι την καλοκαιρινή περίοδο είχαμε:
Συνεχίζοντας την λαϊκή παράδοση, τα ήθη και έθιμα, τον πολιτισμό και την ιστορία ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Επιμορφωτικός Σύλλογος “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας, συμμετείχε σε μία σειρά εκδηλώσεων πανελλαδικά, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία, που για μια ακόμη φορά δικαίωσαν τη φήμη του.
Έτσι την καλοκαιρινή περίοδο είχαμε:
- Στις 27.6.2008 συμμετείχε στο 4ο αντάμωμα Θρακιωτών στο Πεδινό Κιλκίς με τρία χορευτικά τμήματα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις όλου του κόσμου.
- Στις 29.6.2008 συμμετείχε στην εκδήλωση του Πενταλόφου, του Δήμου Γουμένισσας, με τρία χορευτικά τμήματα.
- Στις 30.6.2008 συμμετείχε στην εκπαιδευτική-ψυχαγωγική εκδρομή  στους Νέους Πόρους με δύο εφηβικά τμήματα.
- Στις 20.7.2008 συμμετείχε στην εκδήλωση του Προφήτη Ηλία στην Καστανερή, με τα δύο χορευτικά τμήματα.
- Στις 2.8.2008 συμμετεχείσε στο 3ο αντάμωμα Καρπιωτών με δύο χορευτικά τμήματα.
- Στις 8.8.2008 συμμετείχε στην 1η Γιοργή Καλαμπούκας στο Βαρικό Λιτοχώρου (αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. κ. Μηνούδη Ιωάννη).
- Στις 9-10-11.8.2008  συμμετεχείχε στα Θεοτόκεια (στον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της Γουμένισσας), σε μια βραδιά Ανατολικής Ρωμυλίας, με την συμμετοχή των πέντε χορευτικών τμημάτωντου, και μετην χορευτική ομάδατου συλλόγου “Λαϊκότροπο” της Καβάλας. Μια βραδιά αξέχαστη σε όλους.
Σε αυτό συνέβαλλε η υπέροχη παρουσίαση της Κωνσταντίνας Δουλκερίδου-Κούρτη και η μουσική πανδαισία υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Θανάση Σέρκου, ενθουσιάζοντας με την εμφάνισή τους.
- Στις 16.8.2008 συμμετείχε στην 3η Γιορτή Πίτας και Φεστιβάλ Χορού του δήμου Τσαριτσάνης στη Λάρισα, με την συμμετοχή δύο χορευτικών τμημάτων.
Σε αυτές τις παραστάσεις-εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών ακούστηκε ο Σύλλογος “Άγιος Τρύφων” Γουμένισσας πανελλαδικά, κλέβοντας έτσι τις εντυπώσεις και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, με την προσεγμένη εμφάνιση σε κάθε λεπτομέρεια. Πάνω από όλα όμως ακούστηκε η ίδια η Γουμένισσα.
Το διοικητικό συμβούλιο θα ήθελε να επισημάνει την καλή δουλειά που κάνει η χοροδιδκάσκαλος Αικατερίνη Κούπανη.
Επίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει: Τον δήμαρχο Γουμένισσας, το δ.σ. Κάρπης, την οργανωτική επιτροπή του 4ου ανταμώματος Θρακιωτών του νομού Κιλκίς, τον πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. Ιωάννη Μηνούδη, τον Τάσο Φάκα και το δ.σ. της Καλλιράχης Θάσου, τον δ.σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβάλας “Λαϊκότροπο”, το Σύλλογο Γυναικών του δήμου Τσαριτσάνης, την δήμαρχο και αντιδήμαρχο Αξιουπόλεως, τον νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελο Μπαλάσκα, τον δασάρχη Γουμένισσας Αντώνη Τζάκο, τους χορευτές όλων των τμημάτων, και τέλος τους γονείς όλων των χορευτών που ωθούν και παρακινούν τα παιδιάτους να συμμετάσχουν στα πολιτιστικά δρώμενα, συμβάλλοντας έτσιλ στη διάδωση, διάσοση και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η έναρξη των νέων χορευτικών μαθημάτων ξεκινάει στις 6 Σεπτεμβρίου 2008. Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 23430 43588.