Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 7:07:55 μμ
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 07:37

Δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος»

«Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος» με τη συμμετοχή και του Δήμου Κιλκίς ως  υποστηρικτή. Με τα πιο θερμά μου αισθήματα χαιρετίζω τη διεξαγωγή του  και συγχαίρω από καρδιάς τους διοργανωτές.


Φέτος θα προσπαθήσουμε  να συμβάλλουμε ενεργά στην επιτυχία του  Μαραθωνίου Δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος». Ο Δήμος Κιλκίς, μετά από σχετική πρόσκληση των διοργανωτών,  αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τον Μαραθώνιο, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια αποτελεί θεσμό και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια  ώστε να προβάλλει τον Μαραθώνιο σε μεγαλύτερο πλήθος κατοίκων του Δήμου μας. Φέτος είναι αλήθεια ότι αναμένουμε μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με  την προηγούμενη χρονιά κι αυτό διότι η φετινή ημερομηνία εξυπηρετεί την ανταπόκριση τόσο των συλλόγων όσο και των σχολείων του Δήμου μας, που αποτελούν έναν πολύ σημαντικό παράγοντα δραστηριότητας. Η ιστοσελίδα του Δήμου μας θα διαμορφωθεί ώστε να διαθέτει ξεχωριστή στήλη με ειδικές πληροφορίες που αφορούν στον Μαραθώνιο και ακόμη θα υπάρξει μέριμνα για τη διάθεση μεταφορικών μέσων για την μεταφορά των αθλητών και των μαθητών που θα λάβουν μέρος στους τόπους εκκίνησης των αγώνων και την επιστροφή τους, γεγονός που σφραγίζει την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς.
Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο».
Με αυτά τα λόγια σφράγισε την ενεργή συμμετοχή του ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ. Δημήτριος Τερζίδης, αλλά και τη διάθεση του να προσφέρει το δικό του κομμάτι στην εξέλιξη αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής αθλητικής και πολιτιστικής διοργάνωσης.
Ο Μαραθώνιος επιστρέφει φέτος ανανεωμένος και οργανωμένος πιο πολύ από ποτέ, με στόχο να συμπληρώσει αριθμό συμμετοχών που να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Η ευτυχής συγκυρία του εορτασμού της επετείου των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο γεγονός της αναβίωσης του πνεύματος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» θα διεξαχθεί στις 18 Απριλίου 2010 στη διαδρομή Πέλλα- Θεσσαλονίκη. Η εκκίνηση των δρομέων θα γίνει από την κεντρική πλατεία του χωριού Πέλλας , ενώ το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης θα αποτελεί το σημείο τερματισμού τους. Παράλληλα, την ίδια μέρα θα διεξαχθούν και Δρόμοι 5χλμ. (με αφετηρία το κατάστημα της Adidas στην οδό Μοναστηρίου 311) και 10χλμ. (με αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) καθώς και αγώνας δρόμου Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Πληροφορίες για τον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο «Μέγας Αλέξανδρος» μπορείτε επίσης να συλλέξετε και από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.atgm.gr.