Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022, 7:09:06 πμ
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 20:17

Εκδήλωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους

Συντάκτης:

Οι εκδηλώσεις για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, από το Τουρκικό Κράτος, πραγματοποιήθηκαν στο Κιλκίς, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, με επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων, στο Κεντρικό πάρκο του Κιλκίς, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

Είχε προηγηθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς και ομιλία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καρακωστάνογλου Βενιαμίν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης, εκπρόσωποι των κομμάτων, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων Μικρασιατών Πολυκάστρου, Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Κίζδερβεν και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μικρασιατικών Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού – Ν. Κιλκίς Απόστολος Καραγιαννόπουλος, ο οποίος συντόνισε και παρουσίασε την εκδήλωση.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων κ.κ. Δημήτριος, εκπροσωπώντας το Οικουμενικό Πατριαρχείο και αναπληρώνοντας τον τοποτηρητή της Μητροπόλεως Κιλκίς Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημήτριο.

Πολυμέσα