Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 10:10:16 πμ
etpa
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:12

Έκθεση Γλυπτικής του Παρασκευά Μάγειρα

Συντάκτης:

Την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010, στις 7 μ.μ., θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής του Παρασκευά Μάγειρα, στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της “ΤΕΧΝΗΣ”. Τα πρώτα του μαθήματα, ο καλλιτέχνης, γλυπτικής και σχεδίου, παρακολούθησε κοντά στον Ολλανδό γλύπτη Hans Van Beeck. Αυτός όμως, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και πορεία του ήταν ο Έλληνας γλύπτης Γιώργος Σωτηρίου.


Ο Παρασκευάς Μάγειρας είναι μέλος του ΣΚΕΤΒΕ, πραγματοποίησε πολλές ατομικές και πήρε μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Το υλικό, που χρησιμοποιεί στα έργα του είναι πορώλιθος και μάρμαρο. Δημιουργίες του κοσμούν πινακοθήκες της Ελλάδος και του εξωτερικού καθώς και ιδιωτικές συλλογές.
Η ενασχόλησή του με την Τέχνη και ειδικά με τη Γλυπτική έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή του, στη δομή του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς του, όπως ο ίδιος ομολογεί.
Αναφερόμενος στην Τέχνη, ο καλλιτέχνης λέει, μεταξύ άλλων τα εξής: “Η Τέχνη σου δίνει την ευκαιρία να εκφράσεις την ψυχή σου, να πεις πράγματα, που δεν μπορείς να πεις με λόγια, να πλησιάσεις πιο κοντά στη δημιουργία. Για να συμβεί αυτό, νομίζω ότι πρώτα πρέπει, να στραφείς και να ψάξεις μέσα σου, να ρωτήσεις τον εαυτό σου τι προσδοκάς από τη ζωή. Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται για να βελτιωθεί σαν οντότητα, να ισορροπήσεις, να μάθεις, να σέβεσαι την ύπαρξη, και με ταπεινότητα να λέγεσαι άνθρωπος...”.
“Αν έστω και λίγο μπορώ να βοηθήσω με το έργο μου κάποιον τότε είμαι χαρούμενος, που έδωσα κάτι”.
Την έκθεση, στα εγκαίνια, θα σχολιάσει ο Νικόλας Μπλιάτκας. Η διάρκεια της θα είναι μέχρι 4 Φεβρουαρίου 2010 και οι ώρες λειτουργίας της, καθημερινά 10 π.μ. μέχρι 12μ και 4-8 μ.μ.. Το Σάββατο από 10 π.μ. μέχρι 6 μ.μ.