Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:43:47 μμ
Τρίτη, 09 Μαρτίου 2010 06:32

Εν χορδαίς και οργάνοις και με κεμεντζέδες ο χορός των Αργοναυτών

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ο σύλλογος της Ένωσης Ποντίων Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του. Η εκδήλωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και η αίθουσα κατακλύστηκε από τον κόσμο. Ο πρόεδρος του συλλόγου Αθ. Λαβασάς στην ομιλία του έδωσε το στίγμα των εκδηλώσεων που γίνονται αλλά και όσων θα ακολουθήσουν μέσα στην επετειακή χρονιά για τον σύλλογο.
Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκαν για την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό  ο πρόεδρος της ΠΟΕ κ. Γιωργ. Παρχαρίδης, επίσης ο βουλευτής Κιλκίς κ. Γεωργ. Φλωρίδης για την προσφορά του στον σύλλογο και τέλος ο καλλιτέχνης Παν. Κοσμίδης για την συνεχή παρουσία του στον καλλιτεχνικό ποντιακό χώρο.
Στη συνέχεια τα  χορευτικά του συλλόγου των ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ αποζημίωσαν και με το παραπάνω τους παρευρισκόμενους και δικαιολόγησαν την κοσμοσυρροή. Πρώτα εμφανίστηκε το μικρό χορευτικό και αμέσως κέρδισε τις επευφημίες ν όσων παρευρίσκονταν , μετά ήρθε η σειρά του μεγάλου χορευτικού το οποίο και ενθουσίασε τον κόσμο .
Ο χορός «σέρρα» ήταν μία έκπληξη για όλους , χόρεψαν άντρες και αγόρια και από τα δύο χορευτικά και πραγματικά ήταν  το αποκορύφωμα της  χορευτικής βραδιάς . Αυτό φαίνεται έδωσε ένα επιπλέον έναυσμα στον κόσμο, όταν βγήκαν οι καλλιτέχνες να τραγουδήσουν και κατέκλυσαν την πίστα .
Σίγουρα αυτό ήταν μία τονωτική ένεση για όλο τον σύλλογο και τους υπευθύνους ώστε να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.
Τον χορό τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Θ. Παραστατίδης και Κ. Κιλτίδης, ο νομάρχης Ευ. Μπαλάσκας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης, ο δήμαρχος Δοϊράνης Γ. Καλπακίδης, η αντινομάρχης Γ. Μαρινίδου, ο πρόεδρος του Νομαρχ. Συμβουλίου Κ. Γιαννόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Γ. Παυλίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ Χρ. Σπίγκος, ο πρόεδρος της ΣΠΟΣ Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας Λεων. Σαρβανίδης, κ.α.