Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024, 1:55:23 μμ
Τρίτη, 04 Μαϊος 2010 14:43

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για οικογενειακές σχέσεις

oikogeneiakes_sxeseis


Καθήλωσε το κοινό η ψυχολόγος και σύμβουλος οικογενειακών σχέσεων κα Τένια Μακρή, στην εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 στον Κήπο Κιλκίς. Το θέμα της ομιλίας της κας Μακρή ήταν: «Οικογενειακές σχέσεις: ενός κακού μύρια έπονται» και για περισσότερο από μιάμιση ώρα κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου που γέμισε από νωρίς την αίθουσα του Κήπου. Με την γνωστή γλυκύτητα που την χαρακτηρίζει αλλά ταυτόχρονα με την γνώση, τον μεστό, κατανοητό λόγο και την πολύχρονη εμπειρία της σαν  οικογενειακός σύμβουλος μίλησε, ανέλυσε,  ανέφερε παραδείγματα και παραπομπές από το καινούργιο της βιβλίο, για το ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρον και ανεξάντλητο θέμα των σχέσεων του ζευγαριού, ενώ στο τέλος δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.
Την εκδήλωση πλαισίωσε ευχάριστα στην αρχή και στο τέλος της εκδήλωσης η ορχήστρα «Alandulan» της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κοινού.
Στο σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς κα Νιάκα Δάφνη, αναφέρθηκε στη βράβευση του παραρτήματος Κιλκίς από το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της Ελλάδας, την Ακαδημία Αθηνών, που υπήρξε κορυφαία στιγμή του συλλόγου και επιβράβευσε την προσπάθεια του στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων υψηλού ποιοτικού επιπέδου που συμβάλουν στη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς  αλλά και στην Καλλιρόη Σιγανού-Παρρέν, η οποία ίδρυσε το 1911 το Λύκειο Ελληνίδων.
Η εκδήλωση, που ήταν η πρώτη για το έτος 2010, εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων του θεσμού του Λυκείου των Ελληνίδων και αποτελεί συνέχεια των εκδηλώσεων  που πραγματοποιεί στα 17 χρόνια της παρουσίας του, το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.