Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 7:19:47 μμ
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 09:46

Επετειακές εκδηλώσεις σε Μάνδρες και Περιστέρι

Με την λαμπρότητα που αρμόζει στην ημέρα, εορτάστηκε την περασμένη Κυριακή, 26 Οκτωβρίου η μνήμη  του Αγίου Δημητρίου, στον Δήμο Γαλλικού και συγκεκριμένα στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Μανδρών και Περιστερίου.


Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας λειτουργίας στο Περιστέρι, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο διοργάνωσε γεύμα στο πνευματικό κέντρο, ενώ στις Μάνδρες ακολούθησε η καθιερωμένη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου προς τιμήν του προστάτη Αγίου, στην αίθουσα του Συλλόγου. Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού και απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους τέσσερις επιτυχόντες του Δ.Δ. Μανδρών στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γαβριήλ Βασιλειάδης, έκανε περιήγηση στους παρευρισκόμενους στον πρόσφατα διαμορφωμένο χώρο, δίπλα ακριβώς από την αίθουσα εκδηλώσεων, όπου στεγάζονται παραδοσιακά εκθέματα και εργαλεία.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Γαλλικού, Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού Δήμου Γαλλικού Αλέξανδρος Σαββίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γαλάνης, η Αντιπρόεδρος ΤΟΣΥΝ Σεβαστή Κυριακίδου και πλήθος κόσμου από την περιοχή.