Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 8:52:04 μμ
etpa
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 12:11

Επίσκεψη δημοσιογράφων οίνου στην Γουμένισσα

Συντάκτης:

Στα πλαίσια προώθησης των οίνων της Περιφερειακής Ενότητα Κιλκίς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προσκάλεσε 13 δημοσιογράφους οίνου να δοκιμάσουν τα κρασιά της αμπελοοινικής ζώνης της Γουμένισσας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 16 και 17 Οκτωβρίου 2021.

 

Οι δημοσιογράφοι οίνου, 10 από την Αθήνα και 3 από την Θεσσαλονίκη θα επισκεφθούν πέντε οινοποιεία του Κιλκίς, όπου θα δοκιμάσουν 61 ετικέτες κρασιών, από σταφύλια της ζώνης.

 Η γευσιγνωσία θα επικεντρωθεί στην κορωνίδα των αγροτικών προϊόντων του Κιλκίς, το φημισμένο κρασί “Γουμένισσα”, προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευση.

Οι εκλεκτοί επισκέπτες θα δοκιμάσουν την φημισμένη Γουμένισσα σε μια ακολουθία εμφιαλώσεων από το 1975 και μέχρι το 2021, ενώ θα γνωρίσουν νέες τεχνικές οινοποίησης τόσο στο Ξυνόμαυρο ως λευκό κρασί αλλά και την σπάνια ποικιλία Νεγκόσκα (καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά στο Κιλκίς) σε νέες τεχνικές οινοποίησης.

Στόχος της δράσης η διάχυση της πληροφορίας που αφορά τόσο τους μοναδικούς οικότυπους του Κιλκίς όσο και την μοναδική ποικιλότητα των κρασιών της περιοχής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Πρόγραμμα επίσκεψης δημοσιογράφων στην αμπελοινική περιοχή της Γουμένισσας.     16 & 17 Οκτωβρίου 2021

1η ημέρα:

12:30 – 14:00 Γευστική δοκιμή κρασιών στο οινοποιείο Μικρό Κτήμα Τίτου/ Βιβλία χώρα με τα κρασιά των οινοποιείων: Μικρό Κτήμα Τίτου / Οινοποιείο Σακαλάκη-Ντέμπου / Οινοποιείο Σπανούδη / Οινοποιείο Βαλτάρα.

17:45 – 19:15 Γευστική δοκιμή κρασιών από το Οινοποιείο Μπουτάρη &  Κτήμα Κυρ Γιάννη στο οινοποιείο Μπουτάρη.

19:30 – 21:00 Γευστική δοκιμή των κρασιών του Οινοποιείου Αιδαρίνη & Οινοποιείου Κεχρή στο οινοποιείο Αιδαρίνη.

2η ημέρα

09:15 – 10:15 Επίσκεψη στους αμπελώνες

10:30 – 11:45 Γευστική δοκιμή των κρασιών στο οινοποιείο Τάτση.

12:00 – 13:00 Συνάντηση με τοπικούς φορείς στο Παλαιό Μεταξουργείο.

13:15 – 14:30 Γευστική δοκιμή κρασιών στο Οινοποιείο Χατζηβαρύτη.