Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, 2:07:34 πμ

Πολιτιστικά

Οι προβολές στο θερινό σινεμά στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό συνεχίζονται με μια ξεκαρδιστική κωμωδία, όπως οι γάλλοι ξέρουν, που έρχεται να μας θυμίσει ότι όσο και να μεγαλώσουμε, όταν έχουμε να κάνουμε με τη μαμά μας, μένουμε πάντα παιδιά!

Πορεία προσφυγιάς: Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, με ποντιακό πληθυσμό, σας προσκαλούν την Παρασκευή 12/08/2022 και ώρα 20:30 στο Δροσάτο Κιλκίς, για την έναρξη των εκδηλώσεων μνήμης του έτους προσφυγικού ελληνισμού.

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 08:48

Στις θερινές μας διακοπές...

Συντάκτης:

Με την άδειά σας αγαπητοί φίλοι, βρισκόμαστε ήδη στις θερινές μας διακοπές. Οι έντυπες εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού μας, ΕΙΔΗΣΕΙΣ & ΠΡΩΙΝΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, δεν θα κυκλοφορήσουν για δυο εβδομάδες και στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, eidisis.gr, το πάμε... χαλαρά.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς - σε συνεργασία με τον Δήμο Παιονίας - συμμετέχουν στον ετήσιο εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και διοργανώνουν την εκδήλωση «Στο Φως του Φεγγαριού» στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού.

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς - σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς - συμμετέχουν στον ετήσιο εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και διοργανώνουν την εκδήλωση «Στο Φως του Φεγγαριού» στον αρχαιολογικό χώρο Παλατιανού.

Στα πλαίσια του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος «Μεσογειακή προσέγγιση τετραπλής έλικας για την ψηφιοποίηση- MED-QUAD» του προγράμματος ENICBCMED 2014 – 2020,  ολοκληρώθηκε η προμήθεια φωτογραμμετρικής κάμερας (MATTERPORT PRO2 3D) για τον εξοπλισμό του εργαστηρίου ARCHEOLab του εν λόγω προγράμματος, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ψηφιακή απεικόνιση του  σημαντικού Σπηλαίου  του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς.

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 20:05

Το ΚΔΑΠ Kinesis πάει παραλία...

Συντάκτης:

Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού δε θα μπορούσε η εβδομαδιαία μας θεματική να είναι άλλη από τη «Βόλτα στην παραλία»!

Οι προβολές στο θερινό σινεμά στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό συνεχίζονται με μια  τρυφερή ρομαντική κομεντί για τον έρωτα και τη συντροφικότητα, εμπνευσμένη από τα «Αποσπάσματα ενός ερωτικού λόγου» του Ρολάν Μπαρτ, την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ.

Ένα ταξίδι στο βυθο παρέα με την Άριελ και τους φίλους της. Το Φούσκα το ψαράκι, τον Σεμπάστιαν το καβουράκι, το βασιλιά Τρίτωνα, τους ιππόκαμπους, τους γλάρους, τον πρίγκιπα Έρικ και την κακιά μάγισσα Ούρσουλα. 

Η μουσική παράδοση του Πόντου γοήτευσε την Κεφαλονιά, όπου βρίσκονται από την Τετάρτη 3 Αυγούστου Πόντιοι χορευτές και λυράρηδες, μετά από πρόσκληση του Δήμου Αργοστολίου στον Δήμο Κιλκίς.

Σελίδα 1 από 625