Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 8:27:17 πμ
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 14:15

“Φιλμοφάγος”

Με ευθύνη της εβδομαδιαίας και δωρεάν διανεμόμενης εφημερίδας του Κιλκίς Gratis, διοργανώνεται από Παρασκευή 4 ως και Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009 το 2ο φεστιβάλ ΦΙΛΜΟΦΑΓΟΣ που έχει σα στόχο να επαναπροβάλλει τις σημαντικότερες  δουλειές από  τα υπόλοιπα φεστιβάλ τέτοιου είδους στην Ελλάδα.


Φέτος συμμετέχουν τα εξής φεστιβάλ: emotion pictures με προσανατολισμό στα ντοκιμαντέρ για την αναπηρία, out of focus festival, thess short film festival, "όραμα και πραγματικότητα" φεστιβάλ που προσανατολίζεται σε ταινίες με θέμα την ομοφυλοφιλία και τη διαφυλικότητα, "Παράξενη Οθόνη" με φιλμ από τον  πειραματικό χώρο, το Διεθνές Πανόραμα ανεξάρτητων δημιουργών (Πάτρα) και το σωματείο των μικρομηκάδων "Μικρό" με ταινίες για τη μετανάστευση.
Ακόμη θα υπάρξουν αφιερώματα σε κιλκισιώτες δημιουργούς (Γιάννης Τσιτσίμης και ομάδα une frape productions) ενώ κάθε βραδιά θα κλείνει με ένα μουσικό γεγονός.
Το βράδυ της Παρασκευής ο Γιώργος Σιάκας θα "ντύσει" με δικές του μουσικές μια βουβή μικρού μήκους, το Σαββάτο ο Γκιγιώμ Σαρποτιέ κα το σχήμα "Φτου και Βγαίνω" θα εμφανιστούν με ροκ τραγούδια ενώ την Κυριακή το φεστιβάλ θα  κλείσει με τους Sugar Factory.
Να θυμόμαστε ότι Παρασκευή και Σάββατο οι προβολές ξεκινούν στις 19.00 ενώ την Κυριακή στις 18.00. Όλο το τριήμερο έχει την τεχνική υποστήριξη του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς και την υποστήριξη της "Ανοικτής Οθόνης".