Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 9:48:08 μμ
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 02:55

Φυσικό περιβάλλον και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον τόπο και στο χρόνο

kpe
Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 στις εγκαταστάσεις του  Κ.Π.Ε. Κιλκίς στο  Π. Γυναικόκαστρο έλαβαν χώρα επιμορφωτικές δραστηριότητες με εισηγήσεις για τη  χριστουγεννιάτικη αγορά και περιβάλλον και τα χριστουγεννιάτικα έθιμα στον κόσμο  και το αποτύπωμά τους  στο περιβάλλον, από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Κιλκίς καθώς και εργαστήριο διακόσμησης πήλινων χειροποίητων  αντικειμένων που κατασκεύασαν εθελοντές του Κ.Π.Ε. Κιλκίς, με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά από την κ.  Εμποροπούλου Νούλα, δασκάλα Εργαστηρίου πηλού Δήμου Κιλκίς.
Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 και πάλι στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε Κιλκίς έγιναν  εισηγήσεις τόσο από την Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Κιλκίς για την παραδοσιακή διατροφή στο τοπικό φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον αλλά και από καλεσμένους εισηγητές, τον κ. Ίντο Χρήστο τ. Σχολικό Σύμβουλο Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς,  συγγραφέα με θέμα  τα ήθη και έθιμα του 12ημέρου στην περιοχή της Γουμένισσας και  την κ. Αγαπίδου Βασιλική Υπεύθυνη Λαογραφικού Μουσείου Κιλκίς με θέμα  τις παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες. Τέλος πολλές γυναίκες της τοπικής κοινωνίας  συμμετείχαν σε «Εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών εδεσμάτων» με αποτέλεσμα την τέρψη και ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων στη δράση του Κέντρου.
Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011 στο Κιλκίς έγινε η δράση «Μαγικό χαλί» η οποία θα επαναληφτεί την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011 από τις 17.00-20.00 στο Χριστουγεννιάτικο χωριό.  Ότι σε μας δεν είναι χρήσιμο πια, μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλο!...  Τα παιδιά με τις οικογένειές τους μπορούν να φέρουν την ημέρα εκείνη στο χώρο του Χριστουγεννιάτικου χωριού ένα οποιοδήποτε παλιό αντικείμενο ή παιχνίδι τους και να πάρουν ένα άλλο. Παράλληλα, τις ημέρες αυτές, μέλη της παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Κιλκίς και εθελοντές του, θα αφηγηθούν παραμύθια στα παιδιά όλων των ηλικιών!