Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 6:32:55 μμ
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009 15:17

«Γιορτή Κρουστών»

Ο Δήμος Κιλκίς  και ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς,  στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων,  αλλά και  των  10 χρόνων του  συγκροτήματος  κρουστών του Δήμου Κιλκίς,  διοργανώνουν τη συναυλιακή παράσταση με τίτλο «Γιορτή Κρουστών», με κρουστά, πνευστά και τραγούδια, την  Κυριακή  21 Ιουνίου 2009  και ώρα  9μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.


Στη «Γιορτή Κρουστών» θα συμπράξουν  4 συγκροτήματα κρουστών και συγκεκριμένα  το Συγκρότημα Κρουστών Δήμου Κιλκίς, η Κρουστωδία, το Μουσικό Εργαστήρι  Κρουστών Δήμου Αιγινίου και η Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου.
Είναι η πρώτη  φορά που γίνεται προσπάθεια να συμπράξουν 4 συγκροτήματα κρουστών ενισχυμένα με χάλκινα πνευστά και να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με μουσικές, ρυθμούς  και τραγούδια από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.
Περίπου πενήντα πέντε μουσικοί με νταούλια, αφρικάνικα τύμπανα, ντέφια, κουδούνες, σφυρίχτρες, μαράκες, ταμπούρα και πλήθος άλλων κρουστών, πλαισιωμένα με τρομπέτες, τρομπόνια, σαξόφωνα και λύρες εμψυχώνουν και παρασύρουν, με τους ξέφρενους ρυθμούς τους,  τους θεατές σε ένα τρελό πανηγύρι.
Η δύναμη των κρουστών και οι δονήσεις των ρυθμών παρακινούν το κοινό, κάθε ηλικίας, να συμμετέχει στο χορό και στο τραγούδι.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.