Κυριακή, 31 Μαΐου 2020, 2:05:59 μμ
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 21:59

Γιορτή Τρίτης Ηλικίας στον Άγιο Τρύφωνα Γουμένισσας

Συντάκτης:
Γιορτή για την Τρίτη Ηλικία διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας, στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2019 στα γραφεία του Συλλόγου.
Γελαστά πρόσωπα, ιστορίες και αναμνήσεις, φαγοπότι, τραγούδια και χορός (με τους Γιώργο Γευγελή ακορντεόν, Χρήστο Νίκλη τουμπερλέκι και Τριαντάφυλλο Ασαρτζή κλαρίνο) ήταν οι εικόνες που πλημμύρισαν το χώρο, ενώ τα μέλη το γλέντησαν με την καρδιά τους αφού αντάμωσαν ξανά και ξέφυγαν, έστω για λίγο, από την καθημερινότητα.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Αστέριος Τάτσης χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στον πολύτιμο ρόλο και τη αξιέπαινη συνεισφορά της Τρίτης Ηλικίας στην καθημερινότητα των νεότερων γενιών, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Αποτελείτε ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, με αξιόλογες δημιουργικές δραστηριότητες, στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την ενεργή συμμετοχή σας στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Γουμένισσας, καλή αντάμωση σε όλους για την επόμενη χρονιά. Την πλούσια τράπεζα, ευλόγησε  ο π. Χρήστος Μαυραντώνης.
Η κα Κυριακή Κύρου μέλος του Δ.Σ. μίλησε σχετικά με την τρίτη ηλικία και έδωσε τις καλύτερες ευχές σε όλους. Η γιορτή αυτή καθιερώθηκε πριν 29 χρόνια, το 1990 από τον ΟΗΕ, ως υπενθύμιση για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει κανείς όσο πλησιάζει στο τέλος του βιολογικού του κύκλου…». Ο Σύλλογος στη γιορτή τίμησε τα γηραιότερα ηλικιακά μέλη του, τον κο Θεόδωρο Τάτση ετών 84 και την κα Αννέτα Μποζαρδένη ετών 86, προσφέροντας τους από μια εικόνα.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς και όλους όσους προσέφεραν συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσης.