Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, 8:51:49 μμ
Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2010 07:36

Γιορτινά Αμάραντα

Μοναδική ατμόσφαιρα δημιούργησαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαράντων «Ο Αμάραντος» τις ημέρες γιορτών, σκορπώντας χαμόγελα και αισιοδοξία στους κατοίκους του χωριού.
Ο Σύλλογος έστησε στην όμορφη πλατεία του χωριού μια καταπληκτική φάτνη, με την εικαστική παρέμβαση του ζωγράφου Ισαάκ Πασσαλίδη, την μαστοριά του ξυλουργού Θανάση Νέτου, και την τεχνική υποστήριξη των Κώστα Γεκουσίδη, Μιχάλη Βαγγελά και Νίκου Σοφιδιώτη, προσθέτοντας στην παλιά βρύση και τον καταρράκτη της πλατείας, χρώμα γιορτινό και άρωμα Χριστουγέννων.
Παραμονή των Χριστουγέννων η χορωδία του ΚΑΠΗ Γυναικών Αμαράντων, υπό την καθοδήγηση της Βασιλικής Γεκουσίδου, έψαλε τα κάλαντα μπροστά στη φάτνη και στους κατοίκους του χωριού, με την ελπίδα και την ευχή η Γέννηση του Θεανθρώπου να χαρίσει ευτυχία και ειρήνη στον κόσμο.
Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Σύλλογος οργάνωσε ένα λαϊκό γλέντι για όλους τους κατοίκους των Αμαράντων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, με τη συνοδεία της ποντιακής λύρας του Νίκου Παναγιωτίδη (Σουλτούρας).