Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 12:31:27 πμ
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 03:17

«ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΕΝΝΟΙΕΣ-ΡΟΛΟΙ»

 Ύστερα από αίτημα των πολιτών του Κιλκίς και με ευκαιρία τον εορτασμό των έξι χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» θα παρουσιαστεί για μια ακόμη φορά η θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ-ΕΝΝΟΙΕΣ-ΡΟΛΟΙ» από την ομάδα ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ του Δικτύου Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ. Η παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η θεατρική ομάδα ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ αποτελεί κομμάτι του Δικτύου Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ, των εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης. Δημιουργήθηκε το 2006 με σκοπό να διευρύνει το έργο της πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών μέσα από τη θεατρική διαδικασία. Έτσι, με την καθοδήγηση του ηθοποιού/ σκηνοθέτη κ. Μάκη Ακριτίδη και το συντονισμό της κας Έφης Τζούρα, ψυχιάτρου, επιστημονικά υπεύθυνης του «ΝΗΡΕΑ» και της κας Μαρίας Χατζηγεωργιάδου, ψυχολόγου, στελέχους της επιστημονικής ομάδας του «ΝΗΡΕΑ» προέκυψε το συγκεκριμένο έργο, που ξεκίνησε ως βιωματικό εργαστήριο.
Τα μέλη της ομάδας επεξεργάστηκαν βασικές έννοιες και ρόλους της καθημερινότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην οικογένεια, μέσα στην οποία δημιουργούνται κι αναπαράγονται οι βασικές αξίες της ζωής. Έτσι, ξεπήδησαν οι έννοιες της εξάρτησης, της απώλειας, του χωρισμού, της αιώνιας σχέσης άνδρα- γυναίκας και ο ρόλος της μάνας, τις οποίες διαπραγματεύεται το έργο μέσα από αυθεντικούς διαλόγους.
Οι διάλογοι του έργου είναι κατάθεση ψυχής των γυναικών που πιστεύουν ότι η πρόληψη είναι υπόθεση όλων μας και σας προσκαλούν να μοιραστείτε μαζί τους τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους.