Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 9:35:37 μμ
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 08:36

Η Βασιλοκουλούρα του «Φλάμπουρα»

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς «Ο Φλάμπουρας» πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωσή του για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτάς του, το απόγευμα του Σαββάτου, της 16ης Ιανουαρίου 2010, στην αίθουσα δεξιώσεων της «Λέσχης Αξιωματικών». Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους: ο Νομάρχης Κιλκίς κ. Μπαλάσκας Ευάγγελος, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Τερζίδης Δημήτριος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, η Αντινομάρχης κ. Μαρινίδου Γιώτα, ο πρόεδρος του Νομαρχ. Συμβ. κ. Γιαννόπουλος, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι: κ. Χαλίτσιος, κ. Βασιλειάδου-Κουκάκη, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. κ. Τσιτουρίδης Σάββας, ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Γεωργαντάς Γεώργιος καθώς και αρκετός κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου.
Μετά τους χαιρετισμούς των επίσημων προσκεκλημένων, ακολούθησε δέηση, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Λοκοβίτης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε σ’ όλους μια Καλή και Δημιουργική Χρονιά, έκοψε την παραδοσιακή σαρακατσάνικη Βασιλοκουλούρα. 
Μέσα σ’ αυτήν την εορταστική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, μοιράστηκαν στα παιδιά των χορευτικών τμημάτων μικρά τσουρεκάκια, καθώς επίσης και από ένα βιβλίο, αναφερόμενο στα Σαρακατσάνικα Τραγούδια. Τα "τυχερά νομίσματα" έτυχαν: ο Ναστούλας Χρήστος του Γεωργίου, απ’ το μικρό χορευτικό, και ο Λοκοβίτης Γεώργιος του Μιχαήλ, απ’ το μεγάλο. Το δώρο που έλαβαν απ’ τον Σύλλογο ήταν ένα φλουρί "κωσταντινάτο". 
Επίσης, στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν εκλεχτά εδέσματα, σαρακατσάνικες πίτες, αλλά και άφθονο κρασί.