Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 6:00:16 πμ
etpa
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 18:15

Η Κυρά της Ρω απόψε, Σάββατο 31/7 στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς με ελεύθερη είσοδο

Συντάκτης:

Μια συγκινητική θεατρική εμπειρία υπόσχεται η αποψινή βραδιά στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου με την παρουσίαση του θεατρικού μονολόγου της Κυράς της Ρω στις 21:30. Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά, και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της.

Μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία. Η Φωτεινή Μπαξεβάνη επί σκηνής διηγείται τη ζωή μιας γυναίκας που έγινε θρύλος μέσα από την ελπίδα, τη γενναιότητα και την εξαιρετική της τρυφερότητα.

Η Κυρά της Ρω είναι μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Πρόκειται για μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές. Γραμμένο με ιδιαίτερη ποιητικότητα, συμπόνια και χιούμορ, και με τον αέρα της καθηλωτικής ερμηνείας της Φωτεινής Μπαξεβάνη, η Κυρά της Ρω είναι μια συγκλονιστική παράσταση που ξεκινά από μια εποχή και έναν τόπο για να περιγράψει μια πανανθρώπινη ιστορία.

Το έργο, που κοσμεί το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς,  παρουσιάστηκε σε διαφορετικές παραστάσεις και εκτός Ελλάδας, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία και ακολουθεί τη σκηνοθετική γραμμή του Σταύρου Λίτινα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.