Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, 1:28:34 μμ
etpa
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 19:01

Η Παιονία γιόρτασε στη Γουμένισσα την απελευθέρωσή της

Συντάκτης:

Την απελευθέρωσή της από την οθωμανική σκλαβιά γιόρτασε σήμερα, 23 Οκτωβρίου, η Παιονία με εκδηλώσεις στη Γουμένισσα, Ιστορική έδρα του δήμου Παιονίας.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση, στους εορτασμούς για την 109η Επέτειο της απελευθέρωσης της Γουμένισσας και της Επαρχίας Παιονίας.

 

«Τιμούμε και μνημονεύουμε διαρκώς το ηρωικό παράδειγμα των αγωνιστών, που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας, για την ενότητα και την εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων», σημειώνει ο κ. Γεωργαντάς.

Στη δήλωσή του για την Ημέρα Απελευθέρωσης ο Δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης αναφέρει:

Την 23η Οκτωβρίου, τιμούμε και εορτάζουμε την 109η Επέτειο της απελευθέρωσης της Παιονίας από το τουρκικό ζυγό που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο και στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στη συνέχεια.

Ο εορτασμός αυτός μας υπενθυμίζει τον ηρωισμό και το σθένος όλων των αγωνιστών που θυσιάστηκαν για αξίες και ιδανικά, όπως η ελεύθερη πατρίδα και η ομοψυχία των Ελλήνων.

Αναδεικνύει και προσφέρει το λαμπρό παράδειγμα του αγωνιστικού φρονήματος και αποφασιστικότητας μπροστά στις καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στη σύγχρονη εποχή που ζούμε.

Καθήκον όλων μας είναι να διατηρήσουμε ζωντανό και κρυστάλλινο τον αγώνα όσων πολέμησαν και να παραδειγματιζόμαστε την ψυχική τους δύναμη και αξιοπρέπεια, στις σημερινές μας προκλήσεις.

Χρόνια πολλά Παιονία!