Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, 11:03:02 πμ
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 09:54

«Η Πόλις των Μορρυλίων», μια εξαιρετική ταινία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Συντάκτης:

«Η ΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΜΟΡΡΥΛΙΩΝ», είναι η νέα εξαιρετική ταινία μικρού μήκους (10 λεπτών) της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την πολύτιμη ιστορική διαδρομή του ν. Κιλκίς.

 

Η ταινία αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στα σημαντικά που έχει κάνει και σχεδιάζει να κάνει η Εφορεία για την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας του τόπου μας, με την αρχαία Ευρωπό, το Παλατιανό, την Τούμπα, τη Μεσιά, το Κάστρο Π. Γυναικοκάστρου, το Λουτρό Πολυκάστρου και τα μεταβυζαντινά μνημεία, καθώς και το ίδιο το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς.

Όπως σημειώνει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Γεωργία Στρατούλη, η ταινία διαπραγματεύεται την σκιαγράφηση πολιτειακών θεσμών, αλλά και πρακτικών, όπως η χορηγία, αλλά και του κοινωνικο-πολιτικού ρόλου ενός επιφανούς Ιερού του Ασκληπιού, στην καθημερινότητα και το γίγνεσθαι μιας αρχαίας πόλης των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων στην περιοχή της αρχαίας Βοττιαίας, στα ανατολικά του Αξιού ποταμού, βάσει του διαθέσιμου αρχαιολογικού και άλλου υλικού.

Πολυμέσα