Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 12:41:56 πμ
Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 20:54

Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στην πόλη του Κιλκίς, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:


Ομιλίες και εκδηλώσεις, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες των Μακεδονομάχων και τη σημασία του Μακεδονικού Αγώνα, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.
Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
Ώρα 10.15π.μ.: Προσέλευση επισήμων
Ώρα 10.30π.μ.: Επίσημη δοξολογία υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικά πεσόντων κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Αδάμος Παναγιώτης, φιλόλογος του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς.
Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.
Ώρα 11.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων, στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.