Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 6:40:17 μμ
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:41

Κεφάτο και πειρατικό το «Μπλόκο Μασκαράδων»

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η επιτυχία των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε για μια ακόμη φορά ο ΟΠΟΝΓΑ του δήμου Κιλκίς. Το «Μπλόκο Μασκαράδων» αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του δήμου Κιλκίς, που και φέτος αγκαλιάστηκε από τους Κιλκισιώτες με κέφι και ευρηματικότητα.


Το πρωί του περασμένου Σαββάτου 28 Φεβρουαρίου 2009, συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου, 57 ομάδες παιδιών, δηλαδή συνολικά πάνω από 550 άτομα, για να πάρουν μέρος στο «Κυνήγι του Θησαυρού». Στους συμμετέχοντες έδωσε οδηγίες ο πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ Χρήστος Σπίγκος, ενώ σύσσωμο το προσωπικό του Οργανισμού ήταν στον πεζόδρομο επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή διοργάνωση.
Την εκκίνηση έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δημ. Φωτιάδης και ο αντιδήμαρχος Π. Μωυσίδης.
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα στο Μπλόκο των Μασκαράδων που έγινε στο ίδιο σημείο, όπως κάθε χρόνο (πεζόδρομος 25ης Μαρτίου).
Η αυστηρή, ανελέητη και ανιδιοτελής πενταμελής επιτροπή που ορίστηκε από τον πειρατή Μαυρογέννη, αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία κατέταξε τις ομάδες σύμφωνα με τη βαθμολογία που έλαβαν καθώς και το χρόνο τερματισμού τους. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η «Πειρατές της Ζούγκλας.
Στο Μπλόκο των Μασκαράδων ο κόσμος κατέκλυσε τον πεζόδρομο, που μεταμορφώθηκε σε μια χαρούμενη και πολύχρωμη «πολιτεία» από γονείς και παιδιά. Παιδιά βέβαια κάθε ηλικίας, που είχαν μασκαρευτεί και έσπευσαν για να απολαύσουν ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Μπουένα Βεντούρα», να μάθουν τους νικητές στο Κυνήγι του Θησαυρού, να πιουν δωρεάν κρασί και να χορέψουν με κέφι και διάθεση πειράγματος. Τ’  αποτελέσματα από το μεγάλο αλλά και το μικρό «Κυνήγι θησαυρού» ανακοίνωσε ο κ. Τερζίδης.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ιδιαίτερα η σημαντική προσφορά στην όλη διοργάνωση, των 50 εθελοντών του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων που βοήθησαν για να διεξαχθεί το παιχνίδι αλλά και το «Μπλόκο των Μασκαράδων». Χωρίς τη συμβολή τους, θα ήταν αδύνατο  να πραγματοποιηθεί η όλη διοργάνωση.