Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 12:08:01 πμ
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 14:10

Κουκλοθέατρο από «ΘΑΜΥΡΙΣ»

Παράσταση κουκλοθεάτρου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Λαογραφικό Σύλλογο Καμπάνης «ΘΑΜΥΡΙΣ», την Κυριακή 20 Ιουνίου στο πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου. Με πρωτοτυπία, ευαισθησία και πάνω απ΄ όλα ταλέντο η  παιδική σκηνή κουκλοθεάτρου παρουσίασε το λαϊκό παραμύθι « του ψαρά το παιδί». Τέτοιου είδους παραστάσεις, που προκαλούν πάντοτε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, μεταφέρουν μηνύματα με έναν άκρως δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.

Την κουκλοθεατρική ομάδα αποτελούσαν τα μέλη του συλλόγου. Η διασκευή και σκηνοθεσία έγινε από την κ. Σβολάκη- Μπάντζου Θεοδοσία.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του συλλόγου ανακοίνωσε ότι ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει μια σειρά παραστάσεων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με ξεχωριστά λαϊκά παραμύθια που έχουν διασωθεί από γενιά σε γενιά μέχρι τις μέρες μας.
Επίσης, ο σύλλογος ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει, από τον Σεπτέμβριο, τμήματα εκμάθησης κουκλοθεάτρου και κατασκευής κούκλας, για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της τέχνης.
Την εκδήλωση τίμησαν, με την παρουσία τους ο εφημέριος της ενορίας του Αγίου Αθανασίου, ο δήμαρχος Γαλλικού Θεοδωρίδης Γ., ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ζώτος Χ., εκπρόσωπος του ΤΟΣΥΝ Γαλλικού, του Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνης και του Συλλόγου Γυναικών Καμπάνης, καθώς και πλήθος κόσμου.