Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, 2:51:19 μμ
etpa
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 16:10

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας στη λίμνη Δοϊράνης

Συντάκτης:

Ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες τα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας στην ευρύτερη περιοχή της Δοϊράνης, τόσο στο ελληνικό τμήμα όσο και στο τμήμα της εντός της Βόρειας Μακεδονίας. Το συνεργείο πήρε ήδη πλάνα από την περιοχή των Αμαράντων, του χωριού της Δοϊράνης και συνεχίζει.

 

Πρόκειται για ταινία μεγάλου μήκους, ελληνογερμανικής συμπαραγωγής, με τίτλο παραγωγής «Πίσω από τις θημωνιές» (“Behind the haystacks”) την οποία πραγματοποιεί η εταιρεία «Αργοναύτες α.ε. «
 Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν σε σημαντικό μέρος τους (16 εκ των 35 ημερών γυρισμάτων) στην Κεντρική Μακεδονία και, ειδικότερα, στην λίμνη Δοϊράνη και στην ευρύτερη περιοχή.
Η ανωτέρω ταινία κρίθηκε ότι πληροί τις προδιαγραφές υποστήριξης, για μια σειρά από λόγους που τεκμηριώνουν την υψηλή καλλιτεχνική της αξία. Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής έτους 2021, αναλαμβάνει την κάλυψη των δαπανών των επαγγελματιών του παραπάνω οπτικοακουστικού έργου-  ήδη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε πίστωση 20.000 ευρώ- που αναμένεται να συμβάλει, άμεσα και έμμεσα, στην ανάδειξη των τοποθεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας ως ιδανικών σκηνικών για κινηματογραφικά γυρίσματα και στην περαιτέρω προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας, μέσα από την ενίσχυση του κινηματογραφικού τουρισμού. Η δράση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων υποστήριξης του νεοσύστατου Film Office της Περιφέρειας.