Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 10:26:59 μμ
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:01

Ξενάγηση στο δέλτα Αξιού-Γαλλικού-Λουδία

Έναν από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους υγροτόπους στην Ελλάδα γνώρισαν τα παιδιά του Α’ Σμήνους Κιλκίς, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου. Η ξενάγηση διοργανώθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των ξεναγών του Φορέα γνώρισαν τις ομορφιές του υγροτόπου, που προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ και είναι μέλος του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 της Ε.Ε. και ξεναγήθηκαν στο Κέντρο του Φορέα Διαχείρισης, όπου ενημερώθηκαν για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, αλλά και για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον.


Στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου και στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού – μια περιοχή που χαρακτηρίζεται για την σπάνια ορνιθοπανίδα της – παρατήρησαν με γυμνό μάτι, αλλά και με κιάλια και τηλεσκόπια την παρυδάτια και υδρόβια ορνιθοπανίδα και αρπακτικά πουλιά: ήταν εκεί αργυροπελεκάνοι, ερωδιοί, χουλιαρομύτες, αρκετά φλαμίνγκος, αλλά και γερακίνες.
Στόχος της επίσκεψης ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και να συμμετέχουν στην προστασία του υγροτοπικού συστήματος και γενικότερα του περιβάλλοντος.