Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 12:07:00 μμ
Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:38

Λαμπρές εκδηλώσεις στο δήμο Γαλλικού

Παρουσία πλήθους δημοτών πραγματοποιήθηκε η κεντρική παρέλαση του Δήμου Γαλλικού στον Καμπάνη, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, της 25ης Μαρτίου. Πέρα από τη μαθητιώσα νεολαία και τους συλλόγους, στον κεντρικό δρόμο του Καμπάνη παρέλασαν και ιππείς. Το θέαμα που επεφύλαξε η δημοτική αρχή στους παριστάμενους, σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Περιστερίου R7, για ακόμη μια φορά εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι με τη σειρά τους έσπευσαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα.
Ο Δήμαρχος Γαλλικού παραβρέθηκε στην κατάθεση στεφανιών και στην παρέλαση στο δ.δ. της Ν. Σάντα και στην συνέχεια μετέβει στο Καμπάνη. Σε δηλώσεις του ανέφερε «Οι μέρες αυτές, είναι μέρες περισυλλογής. Με ενότητα και αλληλεγγύη, με αγώνες και ευθύνη μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.».
Στο Ηρώο στο Καμπάνη, λίγο πριν την παρέλαση, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφανιών από: το Δήμαρχο Γαλλικού, Γεώργιο Θεοδωρίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου Γαλλικού κ. Παπαδόπουλο Δημήτριο, τον εκπρόσωπο της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας Πεζικού Ν. Σάντας «Πόντος», τον εκπρόσωπο του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Σάντας, τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Α.Γ.Α. Αλέξανδρο Σαββίδη, από μαθητές του Λυκείου-Γυμνασίου, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καμπάνη, το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Καμπάνη, τον Σύλλογο Γυναικών Καμπάνη, και τον Λαογραφικό Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας-Θράκης ‘ΘΑΜΥΡΙΣ’ Καμπάνη.
Στην παρέλαση τις εντυπώσεις κέρδισαν και οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου Καμπάνη, που ενδεδυμένοι στο κλίμα της εποχής της Επανάστασης, παρέλασαν κρατώντας με καμάρι ελληνικές σημαίες. 
Την παρέλαση πλαισίωσαν με την παρουσία τους, τμήματα του Δημοτικού, Γυμνασίου και του Λυκείου Καμπάνη, αλλά και των Πολιτιστικών Συλλόγων, Καμπάνη, Παντελεήμονα, Μανδρών, Γαλλικού ο «Εχέδωρος» και Πεδινού ο «Ορφέας».
Εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο έλαβαν χώρα και στους οικισμούς: Μάνδρες, Πεδινό, Γαλλικό, Πυργωτό, Χρυσόπετρα και Νέα Σάντα. Στη Ν. Σάντα η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του παιδικού σταθμού, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Ν. Σάντας και του Ποντιακού Συλλόγου Ν. Σάντας.
Τις παρελάσεις παρακολούθησαν, επίσης, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Σβέρκος και Χωλίδης Νικόλαος, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.
Φέτος στην παρέλαση δεν συμμετείχαν τμήματα του στρατού, λόγω του προγράμματος μείωσης των δαπανών.