Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 10:05:16 μμ
Σάββατο, 08 Μαϊος 2010 22:58

Λαμπρές εκδηλώσεις στον Καμπάνη

kampani


Με λαμπρότητα και θεία κατάνυξη τιμήθηκε ο Άγιος Αθανάσιος στον Καμπάνη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή με την τέλεση Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μετά Λιτής, Αρτοκλασίας και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας και Ιερού Λειψάνου του Αγίου, με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου. Μετά το πέρας της ακολουθίας ακολούθησε δεξίωση, όπου προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα  και γλυκίσματα σε όλους τους πιστούς, που συγκεντρώθηκαν στο πνευματικό κέντρο του  Ναού. Εν συνεχεία στις 22:30μ.μ. τελέσθηκε Ιερά παράκληση του Αγίου.
Το πρωί της Κυριακής μετά το πέρας του Όρθρου και της πανηγυρικής Θειας Λειτουργίας προσφέρθηκε το παραδοσιακό κουρμπάνι στον αύλιο χώρο του ναού.
Το απόγευμα τελέσθηκε Εσπερινός και Ιερά Παράκληση του Αγίου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πέρα από τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις περιλάμβανε και καλλιτεχνικές. Μετά το πέρας της ακολουθίας, στις 7:00μ.μ. ακολούθησε παραδοσιακή βραδιά στον αύλιο χώρο του ναού.
Μετά το ένθερμο καλωσόρισμα του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου και Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Καβατσικλή, στην σκηνή ανέβηκαν κατά σειρά τα φιλοξενούμενα χορευτικά τμήματα. Στην βραδιά συμμετείχαν το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Καμπάνη, με το παιδικό τμήμα και το τμήμα των μεγάλων, που παρουσίασε χορούς από την Θράκη και τα νησιά και ο Μ.Π.Σ. Κάτω Γέφυρας, που παρουσίασε, επίσης, χορούς από την Θράκη.
Οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου, που παραβρέθηκε τιμώντας την μνήμη του Αγίου. Στην διοργάνωση των εκδηλώσεων εκτός του εκκλησιαστικού συμβουλίου συμμετείχαν και το Μ.Π.Σ. Καμπάνη και ο Σύλλογος Γυναικών Καμπάνη.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γεώργιος Θεοδωρίδης, ο βουλευτής  νομού Κιλκίς, Κιλτίδης Κων/νος, ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Κιλκίς, Γιαννόπουλος Κων/νος, οι αντιδήμαρχοι Γαλλικού κ. Σβέρκος Κ. και κ. Χωλίδης Ν., οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημάκη Α. και Ιωαννίδης Α. ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Αθλητισμού Δήμου Γαλλικού κ. Σαββίδης Α. και  εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.