Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021, 9:31:47 πμ
etpa
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 17:10

Λαμπρή εκδήλωση στην πίτα «Αργοναυτών»

Συντάκτης:

argonautes


Το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας του συλλόγου των «ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ». Η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου γέμισε με κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει τα τμήματα του συλλόγου. Το Δ.Σ. από την μεριά του ευχήθηκε σε όλους υγεία και χαρά για την καινούργια χρονιά, ευχαρίστησε όλα τα μέλη τους φίλους και τους παρευρισκόμενους που είναι κοντά στον σύλλογο και προσφέρουν ο καθένας από την μεριά του.
Στην κοπή της βασιλόπιτας το τυχερό τμήμα του συλλόγου (εκεί που «έπεσε» το φλουρί) ήταν το τμήμα νεολαίας του συλλόγου. Η  εκδήλωση άρχισε με την χορωδία που έψαλλε τα κάλαντα και μετά άρχισαν να βγαίνουν τα χορευτικά, κατά σειρά εμφανίστηκαν τα δύο μικρά αρχάρια τμήματα τα οποία και δεν ήταν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές και μετά ακολούθησε το πρώτο ντυμένο τμήμα αρχαρίων.
Στην συνέχεια ακολούθησαν βραβεύσεις στα παιδιά μέλη του συλλόγου που πέρασαν επιτυχώς στην Γ΄ βάθμια εκπαίδευση. Τους επαίνους καθώς και ένα δωράκι παρέδωσαν στα παιδιά οι παρευρισκόμενοι επίσημοι που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Τα ονόματα των παιδιών είναι: Ελευθεριάδου Ε., Ιασωνίδου Μ., Κοτανίδης Μ., Μαραντίδης Σ., Πατσιούρα Δ., Παπαδοπούλου Γ., Παπαδοπούλου Β., Παυλίδης Θ.
Η χορωδία συνέχισε με ποντιακά παραδοσιακά τραγούδια υπό την διεύθυνση του Π. Γαβριηλίδη και συνοδεία με τους ήχους της λύρας από τον Δ. Δαμαιανίδη. Στο τέλος  χόρεψε το μικρό τμήμα παραστάσεων του συλλόγου κλείνοντας έτσι μία βραδιά πετυχημένης παρουσίας από τα τμήματα του συλλόγου. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε  και  τους μουσικούς που συνόδευαν και βοήθησαν τα χορευτικά ώστε να δείξουν  την δουλειά τους, που είναι: Θ. Αγγελίδης (λύρα), Χ. Κιτσονίδης (νταούλι), Θ. Σαχπεκίδης (λύρα). Στο τελείωμα  έγινε αναφορά και στις τρεις  χοροδιδασκάλους των τμημάτων τις, Ε. Ελευθεριάδου, Ε. Ιωαννίδου, Δ. Καραμπίδου και την επιτυχημένη προσπάθεια τους που κάνουν με τα παιδιά ώστε να βγαίνει ένα χορευτικό παραδοσιακό σύνολο, αρεστό σε όλους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και αρκετοί επίσημοι όπως είναι ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, ο νέος Αντιπεριφεριάρχης κ. Γκουντενούδης, ο νέος Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ε. Μπαλάσκας οι βουλευτές του νομού κ. Φλωρίδης και κ. Παραστατίδης εκπρόσωπος από την 71η Ταξιαρχία «Πόντος» εκπρόσωπος από την ΠΟΕ και Πρόεδρος των Ακριτών Πολυκάστρου κ. Παπαδόπουλος και αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων. Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας και την βοήθεια που προσφέρεται στον σύλλογο των «ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ».