Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:50:24 μμ
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008 09:22

Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς : Oι φορεσιές του τόπου μου

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, όπως έχει αποδείξει η μέχρι τώρα δράση του, υπηρετώντας πιστά τους σκοπούς της ίδρυσής του, αγωνίζεται να καταγράψει και να διαφυλάξει τις λαογραφικές παραδόσεις του τόπου μας. Παράλληλα, στοχεύει να διασώσει τη λαογραφική πολυμέρεια του Νομού Κιλκίς.


Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει ημερίδα με θέμα «Οι φορεσιές του τόπου μου», το Σάββατο στις 13 Δεκεμβρίου 2008, στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Στην εκδήλωση αυτή:
-θα παρουσιαστούν φορεσιές (αυθεντικές ή πιστά αντίγραφα) των πληθυσμών του νομού Κιλκίς (Πόντιοι, Βορειοθρακιώτες, Ανατολικοθρακιώτες, Σαρακατσάνοι, Ντόπιοι.) από ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες,
- θα δοθούν στους συμμετέχοντες φορείς γενικές οδηγίες συντήρησης των φορεσιών από τη Διευθύντρια του Εθνογραφικού Λαογραφικού Μουσείου Βόρειας Ελλάδας, κ. Νέλλη Κεφαλά
- θα συζητηθούν σε ανοικτή τράπεζα τα προβλήματα καταγραφής και συλλογής του λαογραφικού υλικού από τους συλλόγους.
Για την έγκαιρη προετοιμασία της εκδήλωσης παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή, ανακοινώνοντας το φορέα που εκπροσωπούν, ως το τέλος του μήνα Νοέμβρη. Ειδικότερες πληροφορίες θα δίνονται καθημερινά, 6-8 μ.μ. από τη Γραμματεία (κ. E. Ασλανίδου) του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, στο τηλ. 2341 0 27684.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και για το κοινό.