Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024, 9:10:17 μμ
Τρίτη, 11 Μαϊος 2010 13:23

Mε επιτυχία τα προγράμματα δημιουργικής σκέψης

tmima_polykastrou


Ολοκληρώνονται με επιτυχία τα  προγράμματα  Δημιουργικής σκέψης και παραγωγής καινοτόμων και πρωτότυπων ιδεών, που διοργάνωσε ο σύλλογος γυναικών του Δήμου Πολυκάστρου ΕΥΚΡΑΝΤΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του νομού Κιλκίς. Το πρόγραμμα  υλοποιείται από ψυχολόγο και είναι διάρκειας 25 ωρών. Η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έλαβε χώρα  στην παλαιά αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου «Ιωάννης Καρακασίδης».
Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η ενημέρωση για θέματα ψυχικής υγείας, η ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα ζητήματα και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου κατά τον καλύτερο τρόπο.
Τη διδασκαλία ανέλαβε η κα Φλώρου Μαρία, ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην κοινωνική κλινική ψυχολογία εξαρτήσεων και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων η οποία ακολουθώντας τη διδακτική μεθοδολογία του ΚΕΕ, προσπάθησε να ανιχνεύσει και να εστιάσει στις οιεσδήποτε αναφυόμενες ανάγκες των εκπαιδευομένων  καταδεικνύοντας κατά αυτόν τον τρόπο το απαραίτητο ενδιαφέρον για την συνολική πορεία του συγκεκριμένου προγράμματος, κερδίζοντας τελικά την προσοχή όλων των συμμετεχόντων.
Η πρόεδρος του συλλόγου ΕΥΚΡΑΝΤΗ  κα Καρβουνιάρη Γαρυφαλλιά εξέφρασε τον ενθουσιασμό   των μελών και το ενδιαφέρον τους  για συνέχιση των  προγραμμάτων από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο.
Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων είναι δομές της γενικής γραμματείας δια βίου μάθησης, η λειτουργία τους υποστηρίζεται από το ινστιτούτο διαρκούς εκπαίδευσης ενηλίκων και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.