Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 1:01:11 μμ
etpa
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 18:46

Με σύμμαχο την τεχνολογία, άθληση και δημιουργία στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids

Συντάκτης:

Άλλη μια εβδομάδα που πέρασε με πλήθος διαδικτυακών δραστηριοτήτων στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids. Όσο ο καιρός καλυτερεύει, τόσο μεγαλώνει και η διάθεση των μικρών συμμετεχόντων για νέες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν επιτρέπουν ακόμη τη δια ζώσης επαφή, ωστόσο η τεχνολογία λειτουργεί ως σύμμαχος για να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερη και δημιουργικότερη επικοινωνία μεταξύ των εκπαιδευτικών των δομών και των μαθητών. Οι δράσεις λοιπόν της περασμένης εβδομάδας ήταν ποικίλες και η συμμετοχή των παιδιών καίρια για την υλοποίησή τους.

Πιο αναλυτικά, στον αθλητικό τομέα των δραστηριοτήτων, η εβδομάδα ξεκίνησε δυναμικά με καράτε. Εκεί οι αθλητές δούλεψαν τις τεχνικές που αφορούν τις κλωτσιές, βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους και ανυπομονώντας για τη στιγμή που θα ¨ριχτούν στη μάχη¨ μέσα στα προπονητήρια. Τις επόμενες ημέρες σειρά είχε η ενόργανη γυμναστική, όπου οι μικρές αθλήτριες, πιστές στο διαδικτυακό ραντεβού τους, εκτέλεσαν άψογα τις ασκήσεις κυβίστησης με τις οποίες ξεκίνησαν να ασχολούνται στα μαθήματα της προηγούμενης εβδομάδας. Όσον αφορά το μοντέρνο χορό, εκεί έγινε ένα ποτ-πουρί των αγαπημένων τραγουδιών των χορευτριών. Έτσι, με τη συνοδεία της προπονήτριας και με περίσσιο κέφι τα παιδιά ακολούθησαν τα βήματα και έμαθαν νέες πόζες.

Οι δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα ξεκίνησαν με τη φιλαναγνωσία, μια ώρα γεμάτη ιστορίες με αστερόσκονη. Οι μικροί μαθητές γνώρισαν μια ιστορία γεμάτη αγάπη για το βιβλίο. Με αυτόν τον τρόπο ταξίδεψαν μαγικά στον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών. Στην ώρα της ζωγραφικής τα παιδιά μπήκαν δειλά δειλά στο πασχαλινό κλίμα, ζωγραφίζοντας με τη βοήθεια της παλάμης τους έναν τρισδιάστατο λαγό.

Μια νέα εβδομάδα έρχεται και φέρνει μαζί της καινούργιες δημιουργικές ώρες για τους μικρούς μαθητές των δομών. Και σίγουρα το Πάσχα και η άνοιξη θα είναι πρωταγωνιστές.