Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 5:09:27 πμ
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 19:18

Μεσημέρι Κυριακής στην Ξυλοκερατιά

Συντάκτης:

Προσκεκλημένοι φίλων μας συμμετείχαμε την Κυριακή 10 Μαρτίου το μεσημέρι σε δεξίωση-χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλοκερατιάς. Για να πούμε την αλήθεια, δηχθήκαμε την πρόσκληση με μισή καρδιά, πιστεύοντας ότι θα χάναμε τη μέρα μας.
Η πραγματικότητα όμως μας διέψευσε ευχάριστα. Το παλιό νηπιαγωγείο του χωριού, φροντισμένο με μεράκι, φιλοξένησε τους πολυπληθείς χωριανούς και φίλους τους. Ήταν τόσοι που δεν χωρούσαν. Μερικοί, κουβαλώντας τραπέζια και καρέκλες από τα σπίτια τους, κάθισαν στον περιποιημένο αύλιο χώρο, βοηθούντος βέβαια και του καλού καιρού.


Καλοψημένα κρέατα, νόστιμες σαλάτες, μπόλικο κρασί και γλυκό χαλβάς σιμιγδαλένιος προσφέρθηκαν με μεράκι, σε πολύ-πολύ καλές τιμές.
Όλα τακτοποιημένα και σερβιρισμένα από τα μέλη του συλλόγου. Με τάξη, χωρίς καθυστέρηση, περιποιημένα, με χαμόγελο.
Το καλό φαγητό συμπλήρωσε η πολύ καλή ορχήστρα του Γιώργου Γεωργού στο μπουζούκι, του Δημήτρη Στεφανίδη στα πλήκτρα και του Κυριάκου Τάντζη στο τραγούδι. Στο ποντιακό πρόγραμμα ήταν ο Γρηγόρης Αμοιρίδης με τη λύρα του. Τραγούδησαν και όλοι οι καλλίφωνοι που βρέθηκαν στο τραπέζι, σε ένα ανεπανάληπτο γλέντι με πολύ κέφι και χορό.
Άριστοι οικοδεσπότες το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, που πλαισίωσε τον πρόεδρο τους Μπάμπη Αθανασιάδη. Ο αγαπητός μας φίλος Μπάμπης, έψησε, υποδέχθηκε τον κόσμο, παρουσίασε το χορευτικό και το πρόγραμμα και μας αποχαιρέτησε τραγουδώντας μοναδικά «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου» και άλλες παλιές λαϊκές επιτυχίες.
Να πώς μπορεί να ζωντανέψει, έστω λίγες φορές το χρόνο, το μικρό χωριό. Μόνο με καλή πρόθεση, με διάθεση προσφοράς, με μεράκι, από λίγους στην αρχή, που έγιναν αρκετοί στη συνέχεια, αξιοποιώντας τους χώρους των αναμνήσεων του χωριού, το σχολείο, το νηπιαγωγείο, την εκκλησία και το ανθρώπινο δυναμικό.
Εύγε σε όλους, στους εμπνευστές, στους συντελεστές, στους χορηγούς, στους χωριανούς. Εμείς οι φίλοι, τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε.
Α.Χ.Γ.

Έκθεση εικόνων