Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 4:18:16 μμ
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 11:50

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

«Με ψυχική ανάταση και εθνική υπερηφάνεια γιορτάζουμε οι όπου γης Έλληνες και Ελληνίδες την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

 

          Το έθνος τιμά τη λαμπρή επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

          Τιμούμε την αυτοθυσία, το ηθικό μεγαλείο των προγόνων μας που έγραψαν σελίδες δόξας και διαμόρφωσαν πρότυπα αρετής και αξιοπρέπειας.

          Οι πρόγονοί μας, άνθρωποι βασανισμένοι από το ασήκωτο βάρος της σκλαβιάς 400 χρόνων ξεσηκώθηκαν για να διώξουν τον κατακτητή, έχοντας όπλα την καταφυγή στο Θεό και την Υπέρμαχο Στρατηγό, αποφασισμένοι να πεθάνουν πολεμώντας “για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία”.

          Οι ηρωικές μορφές των αγωνιστών της Επανάστασης με το πύρωμα της ψυχής και το αίμα τους πάλεψαν και πήραν το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, αντλώντας δύναμη από την ορθόδοξη πίστη.

          Οι αγωνιστές του ‘21 μας πρόσφεραν το αθάνατο μήνυμα ότι ο άνθρωπος νοείται άνθρωπος μόνο ως ελεύθερος. Επομένως, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

          Χρέος μας είναι να διδαχθούμε από τις αρετές των προγόνων μας και να προσθέσουμε νέες σελίδες στην ιστορία της πατρίδας μας. Η ενότητα, η αγωνιστικότητα, η απαίτηση όπως υπεράνω όλων να τίθεται το εθνικό συμφέρον είναι προϋποθέσεις και οδηγός για καλύτερες μέρες.

          Έχουμε καθήκον να το πράξουμε, είναι χρέος στους τιμημένους ήρωες μας και υποχρέωση προς τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.

Τιμή και δόξα στην αδούλωτη ελληνική ψυχή

Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του 1821

Τιμή και ευγνωμοσύνη σε όλους τους αφανείς ήρωες και ηρωίδες που δεν κατέγραψε η Ιστορία, που έδωσαν τη ζωή τους για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα». -